Evo stiže ljepše vrijeme i sve više prilike za letenje.
Tako se i u meni iz zimskog sna probudio pilot, pa sam krenuo sa nekim preinakama na svom bezbroj puta razbijenom Bixleru 2 i pripremama za letenje.
Pošto letim sa FPV-om, javila se potreba za dodatnom baterijom samo za FPV opremu.
A, svi dobro znamo da je Bixleru najveća mana prostor za bateriju, pa sam odlučio na bočnoj strani napraviti vrata.
Time sam dobio dvije prostorije za teret. Prva, ona bliže nosu aviona se nalazi između dva šarafa koji drže krila, i iskoristio sam ju za novopristigli 9 kanalni Orange prijemnik.
Druga prostorija se nalazi uz rep, ispod motora, a iskoristio sam ju da smjestim LiPo 3S od 2200mAh, koja će napajati FPV.
U nos sam smjestio LiPo 3S od 4000mAh., koja će napajati avioniku. Ali pošto je to mrcina od baterije, morao sam napraviti haubu koja se bočno otvara.
Za sada se CG čini dobrim, pošto je veća pogonska baterija poništila težište baterije za FPV.
Sad čekam da mi stigne veći prop, kako bi mogao ugradit i jači motor kojeg imam doma.
Ali dok to ne stigne, mislim da ću ga sada jedan dan isprobati sa ovakvim setupom i sa stock motorom.
Na slici se vidi da je nos malo popigan
to je posljedica jednog od onih padova
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk