Damire,
ako se malo pažljivije osvrneš oko sebe - klinci samo rade ono što i mi odrasli.
Mislio sam na nešto drugo što u biti i nema veze sa zrakoplovnim modelarstvom !
Dakle da li je potrebno i ćemu služi zrakoplovno modelarstvo ? U užem smislu nije potrebno i nema neke naročite svrhe : od njega ne možeš živjeti (možda neki trgovci), nećeš postati ni inžinjer niti zrakoplovac samo zato jer si bio modelar (tu su i drugi razlozi), tko će ti dati prednost recimo pri zapošljavanju samo zato jer si modelar ..?....dakle Svijet se neće promjeniti ako ne bude flyfreakova ! Nla bodova !
E sada, u širem smislu stvari stoje malo drugačije: omogučiš li juniorima da se malo okušaju u modelarstvu mogu postati svjesni da se učinak njihovog djelovanja može mjeriti time kako mu model leti, okupiš li ekipu javlja se izvjesna socijalizacija i osjećaj pripadnosti grupi, pa čak i zadovoljstvo uspjehoma kada ti ekipa na tekmi napravi neki rezultat. To je moguće i dešava se i u drugim djelatnostima i modelarija tu nije ništa posebno, dobro je klince poslati da malo rezuckaju , bruse i lijepe, barem neće imati dvije lijeve nespretne ruke kada mu se doma nekaj pokvari ili polomi. To sve ima smisla, tako recimo do 14 godine kada interes pada, a počinje rasti za nekaj drugo
..
Kod nas je situacija apsurdna, imamo hrpu živčanih klinaca koji bi nekaj za 5 minuta proizveli, ali nismo im osigurali voditelja i učionicu u kojoj mogu delati, isprobavati, a sa druge strane imamo drugu hrpu staraca poput mene i još nekih koji se igraju sa skupim igračkicama koje kuži samo uski krug ljudi koji se time bavi. 200 - 300 u cijeloj .hr , to je moja procjena.
@Toki: nisam baš toliko star, a onih mojih 90% dripaca ne odnosi se na tebe i one koje si naveo
@Herman : imam nešto materijala i pribora, ako ništa drugo gume za startne pračke izrađene od gume za F1B, javi gdje ste i ja dodjem pomoći ili odmoći
Damir