Skip to main content

Topic: FrSky novosti..... (Read 14124 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odg: FrSky novosti.....

Reply #15
U najavi na stranici (http://www.frsky-rc.com/ad/lIST.ASP) nigdje se ne spominje FPV, nego samo njihovi proizvodi u okviru tri zaokružene cjeline; D8, D16, LR12. Upravo u svjetlu te najave izveo sam zaključak o dalekometnom rješenju koje to zapravo i nije. Smatram da je informacija o jačini i konzistenciji signala uvijek dobrodošla, osobito kod leta na daljinu. Isključivanje telemetrije u tom slučaju je kao pucanj u vlastiti palac!
Nešto je u zraku...
Multiplex Profi mc3030 - 22 years of excelence and counting...
Siniša

Reply #16
ok, u teoriji je najbolje imati sve moguće parametre putem telemetrije, jasno.
ja sam ti samo naveo kako to u praksi izgleda kada netko leti u daljinu.
koristi fpv. inače to nije let u daljinu.  ;)

a kod fpv leta je cilj smanjiti svako emitiranje s modela osim nužnoga video linka.
da bi rc veza bila bolja.
provjereno u praksi letovima u daljinu ;)

Reply #17
Jasan mi je koncept koji opisuješ. Međutim i kof FPVa, pri 20+ fps imaš prijenos podataka reda veličine 1 Mbit/s. Dodaš li tome nekoliko bajta (npr. 128 bita) informacije o stanju baterije i jačini signala svake sekunde, prenijeti ćeš svega 5 ppm podataka više. To sigurne ne nadilazi granice "nužnog", a samo za sebe ne ometa ni osnovnu komunikaciju na daljinu. Ostaje naravno pitanje svrhe dalekih letova bez FPVa. Pada mi na pamet large scale događaj ili štogod slično, iako bi tu i obična veza vjerojatno dostajala. Na koncu, FPV se možda implicira, ali izrijekom ne navodi, ako ni zbog čega, a onda zato što FrSky nije voljan preuzeti odgovornost za funkcioniranje takve instalacije.
Nešto je u zraku...
Siniša

Reply #18
na papiru je sve moguće,
ali eto u zraku još nisam vidio da netko s hobby opremom
leti s prijemnikom na modelu, koji bi telemetrijom slao i video i ostale podatke nazad.
ako ti znaš kako, napravi, prodavat će se sigurno jer ovako kako je sada se moraju imati duple antene,
više uređaja za kupiti da stvar radi(FPV, OSD za prikaz podataka na ekranu), više kablova koji kupe šumove,
veća masa na modelu, više struje cucla to sve itd itd...

:)

Reply #19
To je vjerojatno idući korak u razvoju RC opreme. Uz telemetrijske, pojavit će se multimedia primopredajnici i stanice koje će na svojim ekranima prikazivati više od sadašnjih rudimentarnih informacija.
Nešto je u zraku...
Siniša

Reply #20
FrSky X9DA aka Taranis stiže sredinom ovog mjeseca...pošto sam malo razočaran sa 9XR (kojeg sam planirao nabaviti), Taranis je novi kandidat, iako cjenovno nemjeriljiv s 9XR, vjerujem da će biti prava stvar baš kao i 9X kad se pojavio u prodaji.

Features:
* Full Telemetry RSSI alarms (warns you of signal reception problems before disaster can strike)
* Self test of the transmitter antenna
* 16 channels (more when combined with external module)
* 60 model memories
* 64 mixers, 9 flight modes
* 16 custom curves with 3-17 points each, 32 logic switches
* Voice or custom sound alerts
* USB and SD card slot for system expansion
* Long range system capable of up to 3 times the range of current 2.4 systems
* Quad bearing gimbals that are silky smooth
* State-of-the-art open source software
* Super low latency for ultra quick response (9ms)
* Large 212 X 64 backlit LCD screen
* Real-time data logging
* Receiver lock (program locked to aircraft - limited to FrSky receivers running PXX protocol)
* JR Style module bay for additional RF modules and so much more
* Selectable flight mode (1, 2, 3, or 4)
* 2 timers, count up or down, throttle %, talking, etc.
* Trims - Adjustable from course to extra fine with extended and exponential trims
* Standard trainer jack
* ARM Cortex M3 32-bit 60MHz
* Integrates with CompanionTX a FREE computer program that is a transmitter setup buddy. CompanionTX (Windows/Mac/Linux) is used to set-up models with the wizard, save, edit and share your models and settings as well as simulate your transmitter or model setup.
* USB connection for firmware upgrades, sound editing, R/W to the microSD card and integrate with CompanionTX
* Sticks and pots can be calibrated by the end user
* Multiple language support

Inside the FrSky Taranis -- a First look

lp,
Marko

Reply #21
Sad moraš okinut review kad ti dođe :D

Meni se čini kao odlična stanica...kolika će cijena biti? Čitao sam već dosta o njoj, ali se ne sjećam cijene.

Reply #22
Super.

Vidim da je kalup za case JR stil ili identican :)
Posljednji model:
Sin V1: tezina: 7500 g, raspon: 70 cm, gorivo:mlijeko, kapacitet rezervoara: sve veci, izdrzljivost: 0-24

Reply #23
ovo izlazi vec bar godinu dana.... od prve najave do saf su ju upgradeali stoput, a po ovome kaj sad citam to bi mogla biti brutalna stanica.... bas me zanima kolko ce fina bit i naravno kolko ce kostat....

Reply #24
ovo izlazi vec bar godinu dana.... od prve najave do saf su ju upgradeali stoput, a po ovome kaj sad citam to bi mogla biti brutalna stanica.... bas me zanima kolko ce fina bit i naravno kolko ce kostat....

200$ s koferom, baterijom i prijemnikom.

http://www.t9hobbysport.com/item.asp?catid=115&subcatid=255&prodid=1126

prvi pre orderi su prodani

pratim ja vec dugo ali stalno nesto kasni

cekaju se i novi moduli i long range prijemnici

Reply #26
60 model memory? ??? 64 miksa? ???  Pa moja dx6i ima 2 miksa i košta
skoro isto ko i ova. ??? ??? ???
Spektrum dx7s i razni modelčeki

Reply #29
Vidio ta dva i još onaj uvodni video ćim su 'izašli'... koliko mister 'B' može pričati i ništa korisno ne reći ?
Nadam se da ubuduće FrSky neće koristiti medvjeđe usluge za prezentaciju noviteta.
D.