Ja sam pristalica samogradnje antena jer je vrlo važno naći kompromis izmedju pojačanja same antene njezinog dijagrama zračenja u horizontalnoj i vertikalnoj osi i odnosa naprijed nazad.
Ovi podaci o patch su mi malo triki.
Osobno mislim da ima puno boljih dizajniranih antena za nas.Budem uskoro jednu napravio i testirao.
Pa da, ili raditi striktno po nekom dobrom provjerenom dizajnu ili ako se konstruira nova antena pribavit skupocjenu mjernu opremu jer rezultat kod antene neće doći sam od sebe, potrebno je puno uštimavanja i isprobavanja dok se ne dobiju željeni rezultati. Veseli me kad netko ima vremena radit i istraživat na tom području.
Dobro, vidit ćemo kako radi ova 7db na T8FG, nije neka lova u igri, a kabl ako se pokaže loš sastavit ću drugi.
Pa čak i ovaj
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27750__5_8GHz_Circular_Polarized_spiroNet_Antenna.htmltoliko hvaljen antenski set se može poboljšati. Te antene su odpresane iz bakrenog lima i onda savijene na dimenziju ali nema završne obrade u smislu da se ukloni višak materijala od presanja i da se zaglade svi rubovi već je to sve poprilično čupavo, ja sam na svojoj (TX) čak imao i jedan šiljak (višak hot žice) koji je stršio, nekužim od kakve pomoči može biti taj šiljak na 5,8GHz, al dobro znam da je to sve made in china
Al eto uz malo truda i te antene su prodisale.