FPV tuning February 27, 2013, 11:24:07 pm Evo malo oko FPV opreme što sam i kako pokušao poboljšati. Odlučio sam se za to jer su me isprovocirali loši spojevi na chinc kablovima,loše antene,nesigurna napajanja rx-tx, razne smetnje i sl.Slijede mjerenja za koji dan i nastavak još nekoliko prerada na predajniku,filterima i slično.Sve ideje, prijedlozi i komentari su dobrodošli.
Odg: FPV tuning Reply #1 – February 27, 2013, 11:40:15 pm Vidim napreduje, ako uspiješ smanjiti gubitke na ovaj način za 2-3dB, skidam kapu COME IN PEACE & GO IN ONE PIECEJeti DS16 Carbon Line & Electric Helis
Odg: FPV tuning Reply #2 – February 28, 2013, 12:41:29 am 2-3 db je puno za reći ali na 5,8ghz gdje je širina kanala cca8mhz i 0,2db je dosta dobar rezultat
Odg: FPV tuning Reply #3 – February 28, 2013, 10:30:14 pm rx antena gotova ,sutra slijedi tx antena pa mjerenje i eventualno podešavanje
Odg: FPV tuning Reply #4 – March 01, 2013, 12:38:25 am Eto prijemni dio završen,poslikao sam sve ako netko hoće imati sličan setup.Malo sam testirao na zemlji već sada je signal puno čvršći i ispadanja su kraća i rijeđa.Prava mjerenja sa instrumentima i na terenu ću napraviti kada riješim predajni dio na hexi.
Odg: FPV tuning Reply #5 – March 19, 2013, 10:45:34 pm Možda je malo off-topic ali izmjena modula je vezana uz moguće probleme kod letenja fpv koje sam imao s turnigy stanicom (manji domet i sl).Duster hvala na modulu - testovi slijede pa se čujemo
Odg: FPV tuning Reply #6 – March 20, 2013, 10:18:56 pm Još malo testiranja frsky modula danas.......... Ugodno sam iznenadjen jer mali radi kao zmaj. Sama letjelica je bila na zemlji u selu pokraj ceste, tx se pomjerao automobilom-rezultati se vide na fotkama. FPV još nije bio uključen- testiranje s FPV opremom biti će slijedećih dana.Na jednoj od slika se vidi kako sam rx postavio na hexu...
Odg: FPV tuning Reply #7 – March 21, 2013, 05:22:54 am Kako sam postavio reverse sma konektor na semi-rigid kabl .
Odg: FPV tuning Reply #8 – March 21, 2013, 08:49:48 am Drago mi je da se modul sa default antenom pokazao tako stabilan u vezi prema reciveru također bez preinaka ... i više nego dovoljno za predviđeno...
Odg: FPV tuning Reply #9 – March 21, 2013, 09:37:28 am eh da su bar svi postovi ovako detaljni i uredni i jasni..svaka čast gosn inžinjer... Some days you feel like the Wright Brothers.And some days you're Icarus.
Odg: FPV tuning Reply #10 – March 21, 2013, 10:59:39 am Ma kakav inženjer običan čovjek ,modelarski početnik.Moram priznati da me raduje kada netkom moji postovi pomognu,pogotovo zato što sam i sam jako puno naučio od vas svih na ovome forumu.U tijeku je traženje najbolje pozicije predajnika i antene video-linka na letjelici,radim mjerenja spektralnim analizatorom i mjernim setom ali o tome nešto više za par dana. Za sada mi je najvažnije smanjiti utjecaj rf polja video tx-a na kontroler i rx-a letjelice(konkretno hexa s al frame).
Odg: FPV tuning Reply #11 – April 08, 2013, 02:47:19 am http://www.youtube.com/watch?v=xfB4TsPnYhEDanas iskoristio dan za testiranje dometa frsky kada je na hexi uključen video predajnik 5.8 ghz 200mw na 1 ch.Detaljnije o tome na priloženom videu.
Odg: FPV tuning Reply #12 – April 09, 2013, 12:12:01 pm Ma odlično!! za snimat neke objekte i tako nešta više nego dovoljno pohvale za test https://t.me/pump_upp
Odg: FPV tuning Reply #13 – April 09, 2013, 12:18:22 pm Kada će bit FPV let? COME IN PEACE & GO IN ONE PIECEJeti DS16 Carbon Line & Electric Helis
Odg: FPV tuning Reply #14 – April 09, 2013, 03:23:28 pm Moram priznati da kao pilot još nisam spreman za fpv iako je oprema na hexi, pa ponekad onako stidljivo pokušavam letjeti na fpv.U principu čekam ardu2.5 da dodje, kad Whisper podesi rth početi ću ozbiljnije s fpv-om. U medjuvremenu podešavam fpv opremu i pokušavam ženu nagovoriti da su mi dominator naočale prijeko potrebne