Bok!
Frend mi ima RC brodić sa brushed motorima, pa bi sad željeli to preraditi na brushless motor i da to ide malo bolje
Radi se o ovakvom brodiću:
A sadašnja elektronika u njemu izgleda ovako nekako:
Dužina trupa je oko 60 cm. Razmišljali smo o jednom motoru i kormilu. E, sad pošto se ja ne razumijem baš u brode, dolazimo do brdo nepoznanica i nama novih stvari, kojih kod aviona nema, pa bih vas molio malo za pomoć...
A neke od nepoznanica su koji setup odabrati i malo oko vodenog hlađenja. Gledao sam slike malo, čitao nešto i shvatio da nema nikve pumpe za cirkulaciju, nego voda kruži sama. E, sad vidi se po slikama da ide neka cijev na kormilo, da li je to ulaz ili izlaz vode? Ako je to ulaz, gdje montirati izlaz?
Koji motor odabrati? Nešto oko 500 - 600W? Znam da snaga ovisi o propeleru i obrtajima motora, sad opet pitanje koji propeler i koliko KV motor. Imate li neku preporuku?
Pošto bi išao jači motor, mjenjali bi i osovine koje vode do propelera, jer smatram da su ovi plastični kardani možda preslabi za jače snage.
Kormilo bi išlo preko servo motora, samo opet pitanje koliko duboko mora biti u vodi, pošto je brodić tipa katamaran - u sredini je nešto više iznad vode.