Bit će dobro...jedino bih ja koristio smreku za obe remenjače....
LP
Svakako gornja ramenjača je više opterećena na 'tlak' i tu je smreka/lipa prvi izbor !
Jedrilica, kako si je opisao, oko 1,8 m raspona krila težila bi približno 600 grama i motor 22-20 je tu skoro overkill ako je građena kao termičar/allround, a ne hotliner, dakle bliže 700 grama uz dovoljnu robusnost.
9gr servo je najbolje odmah odbaciti kao izbor: trenutačno na HK nema niti jedan pošteni 9gr servo koji bi bio dovoljno 'uvjerljiv' za ugraditi ga u nešto vrijedno od balse što sam gradiš.
Čak i 'izvan' HK ponuda 9 gr je sumnjiva i skupa, recimo Dymond D60 se pokazao toliko nestabilnim da su ga kolege odlučile počupati iz jedrilice (LongShot2).
Zato ti preporučam prvu sljedeću veličinu, recimo 12 gr, tu je izbor dobar i pošten, sa 12 grama više (4*3) imati ćeš solidno upravljanje.
Usput, omiljeni HXT900 je zadnje, ali točno
z-a-d-nj-e s-m-e-ć-e : kolege kojima sam pokazao par trikova sa tim servom uvjerili su se da niti jedan model, ma kako jeftin i loš bio ne zaslužuje njihovu ugradnju !
Neblokirano napajanje, sakupljanje EMI (elektromagnetske interferencije), grub i nelinearan raster , histereza položaja polugice, ugl uzmeš solidan 12 gr i mir !
Imam oko 150 nacrta RC jedrilica koje bi odgovarale tvojoj specifikaciji, pa ako želiš, rado ti pošaljem, no sve skupa 1,1 GB !
Sve što te interesira, pitaj !
Damir