Danas sam nakon livade malo otišao u radionu i odradio pojačavanja na trupu do kraja
epoxy iz chromosovog tornja. Treba mu 24h da se skroz polimerizira no mene to ne smeta.
Opametio sam se kod rezanja karbona. Zalijepi se traka za farbanje prvo i onda se reže po pola. Daleko lakše za rezati jer materijal ne "bježi" i ne cufa se.
Još jedan problem sam riješio od prvog pokušaja (koji i nije tako loše ispao kad bolje razmislim) a to je namještanje karbona po unutrašnjosti modela. Prije sam prvo natopio karbonom pa iscijedio (da smanjim težinu) pa onda išao postavljati po unutrašnjosti - bad idea - nemoguće ga je na taj način lijepo posložiti i sve oko sebe na taj način namažem sa epoxyem uključujući i vanjski dio trupa, stol itd.
Sada sam prvo suhi karbon postavio a onda kada je bio na mjestu sam ga išao iznutra mazati sa epoxyem. Sigurno je masivnije, no tih par grama sam morao žrtvovati zbog te dodatne čvrstoće.
Eto, neobrezani i neosušeni epoxy/karbon još viri iz trupa, išao sam mjeriti kolika je razlika u masi, malo više od 50g sve skupa. Nije baš malo ali sada barem znam da model može preživjeti i grublja slijetanja.
I za kraj sušenje na radijatoru.