Ne zelim uticati na izbor ja sam imao jednu i presretan da sam ju uspio prodati sa minimalnim gubitkom,
jedan Proxxon ali to je bilo dok sam radio modele kao vi amaterski,
ako idete na masinu za rezanje ja vam preporucam samo i nista drugo,Tracnu Pilu,danas one vise nisu skupe
na njoj mozete rezati tvrdi Aluminijum i do 20mm debljine,mislim da je dovoljno receno, Pila,sirina Lista 3mm reze veoma uske Radijuse i nisu skupe za kupiti a traju dugo ako doticni pribavi nekoliko savjeta o samom narihtavanju a sto je vazno,
inace kod ovih Vibracionih treba obratiti paznju na visinu hoda Pile a sto je kod jeftinih mali,
Hegner
JET - JSS na primer 16 kosta oko 130Eur
inace dobre kostaju iznad 400 eur a sto je za vecinu mnogo.
Ja proxxon recimo koristim za zahtjevne obrade tvrdih metala... aluminij mi je najmanja briga...
za iznad 400 € Moriaty imate i proxxon takvu pilu da padnete u nesvjest
npr. Proxxon DS460 ali nema veliki hod, ovisi da li vam je potreban?
ili recimo sa većim hodom ali tada je to tračna pila npr. MBS240E isto proxxonova
isto visoke preciznosti, ja bih recimo to gledao ali nigdje ne piše da mora biti proxxon, ako tko takvo što nudi od proizvođača za manje novaca skidam kapu
Koliko sam skužio da će pila koristiti za izrezivanje krivulja, tada je veliki plus da je pila što tanja i uži list...
Svakako sretno sa odabirom, naravno jako, ali stvarno jako bitno je da imate ovlašteni servis i repro materijal te alate stroja dostupne u blizini manjoj od 100 km i da se ukoliko nečeg nema na lageru ne čeka za nabavku istih duže od tjedan dana... jer sve ostalo je samo stres i veliki apsurd...