Definitivno se auti mogu parkirati dalje, rasčistit zona sletanja i sam odabir mjesta za letenje, no mislim da nije isto koliki je avion u igri, i brzina. Ako letim sa malim električnim aviončićem 250 grama smatram da ne treba zona od 1,5 km i slične gluposti kad reciver puca na 100metara ili sl.
Isto tako ako letim s 70cm ultra lakim pokretnim flatout modelom, na prostoru od oko 250 x250 metara livade na visini od 10-20metara neću nikoga ozlijediti osim sebe ako imam na oku cijeli prostor i znam da je u svakom trenutko pod kontrolom da je prazan.
Ovo bi trebala biti zabava, ali za ozbiljne i odgovorne ljude i uz neka opća pravila. Ideja plaćanja, nekih najavljivanja letova i potencijalnih potreba za nekim dozvolama po letu smatram nemogućom u mojem slučaju, i onda me pretvora u "buntovnika"
Neka onda lijepo svi oni luđaci na biciklima i u autima koji luduju kroz promet isto nabave sve to.
Druga priča je ipak avion od 3-5kg koji radi panoramu iznad grada ili ljudi. To je po meni stupidno, i nesreća kao da visi u zraku bez obzira na kvaitetu opreme.
dA SKRATIM JA SAM ZA REDI I PAŽLJIVO I OPREZNO ITD LETENJE,.
ps: da li je neodgovorno letiti na savskom nasipu s malim električnim aviončićem70cm?