Odg: Opasni modelari! Reply #30 – January 13, 2010, 09:55:09 pm Tako je poštovani prijatelju.. ma znam ja da mnogima to izgleda komplicirano i bezpotrebno al ebi ga zakoni su takvi i kad se počneš po njima ponašat sve ti postaje dio rutine a zadovoljava sigurnost što je najvažnije od svega... i zato još jednom apeliram na sve da bace pogled i pročitaju sve ono što su zakonodavci namjenili nama koji letimo sa nogama na zemlji.... vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: Opasni modelari! Reply #31 – January 13, 2010, 10:01:31 pm pa dobo decki ali to je sve bilo pod nadzorom gazde iz RCM pilota.
Odg: Opasni modelari! Reply #32 – January 13, 2010, 10:11:11 pm Quote from: hsaraga on January 13, 2010, 10:01:31 pmpa dobo decki ali to je sve bilo pod nadzorom gazde iz RCM pilota. kolega.... prekidaš jako dobru i pocnu raspravu ... znam ja da ti su ti gazda i njegov (...) miljenici i da bi sve napravil da ih obraniš ali tema je jako dobra i poucna Debljina je ozbiljan medicinsko-estetski problem koji se može riješiti dijetom, a glupavost je medicinsko - socijalni problem koji se NE može riješiti.YT kanal http://bit.ly/2lAbpIe
Odg: Opasni modelari! Reply #33 – January 14, 2010, 10:53:56 am Evo za mene kao pocetnika je bila jako poucna, pogotovo nakon sto sam procitao i ove clanke u zakonu...
Odg: Opasni modelari! Reply #34 – January 14, 2010, 02:17:15 pm Nesreće se u pravilu dešavaju tamo gdje ih ne očekuješ i upravo u vrijeme kada ima se ne nadaš. Da je suprotno, mogli bi ih sve izbjeći.@Fly: nitko ne sumnja da ti dečki znaju RC letjeti, ali zamka je u tome što ti može doči do greške na opremi bilo kada i tada ti je svaki metar udaljenosti od publike ili materijalnih dobara koristan da izbjegneš posljedice.Meni je jednom pao skalpel iz ruke dok sam nešto rezuckao selotejp i pogodio neku žilu na nozi: otpelala me hitna u bolnicu, a moji su morali prati sobu i kupiti novi tepih. Tko bi to očekivao u mirno subotnje popodne poslije ručka ...Damir
Odg: Opasni modelari! Reply #35 – January 14, 2010, 09:15:29 pm Diogen šta bi tek napravio da su ti u ruke dali motornu pilu Jebo nitro i benzin , struja zakonhttp://www.rcwings.webs.com/
Odg: Opasni modelari! Reply #36 – January 14, 2010, 09:56:32 pm Quote from: Ivan Iowa on January 13, 2010, 07:26:16 pmQuote from: fly on January 13, 2010, 03:53:12 pmja stvarno ne vidim kaj je tu rizično pa vidi se da ekipa zna sleteti i u čem je onda problem neznam...ja sam dozivio da je model na krovu auta napravio rupu 2cm promjera,da je udario 10-godisnje dijete knap izna OKAna Aeromitingu u Madjarskoj od jednoga modela DVA poginula,bracni par,nikada nezna nitko kada moze da nastupi iznenadna smetnja i blokira komande,u svakom slucaju je neodgovorno ponasanje ali SVE DO JEDNOM !ja sam jednom zabil nitro trenera s 7,5cc motorom u auto od mojeg starog jer mi je pukla elisa u zraku i otpala elisa i spinner pa sam išel na slijetanje na asvaltiranu pistu na kraju koje je bil auto i pošto nisam bil naviknut slijetat s ugašenim motorom malo sam s prevelikom brzinom sletel i osovina motora je napravila rupu u prednjem braniku na peugeotu 206. model se doslovno zapiknul u auto..a videl sam i ja ove mađare na youtubeu onaj pitts il kaj več RatRodderz
Odg: Opasni modelari! Reply #37 – January 14, 2010, 10:38:14 pm Quote from: davor21 on January 14, 2010, 09:15:29 pmDiogen šta bi tek napravio da su ti u ruke dali motornu pilu Pa, pilio bi drva! U biti, to radim i ne tako rijetko! Damir
Odg: Opasni modelari! Reply #38 – January 15, 2010, 07:14:28 am Evo i (primjereni) copy/paste iz jednog posta kolega jedrilicara sa starog FF, vezan uz ovu temu:"Naš najveći jedrilišarski uzor Zvonimir Rain jednom prilikom je rekao: Nije opasno letjeti, opasno je biti bedast. Nemojte biti bedasti, letite sigurno i nastavite učiti!"
Odg: Opasni modelari! Reply #39 – January 15, 2010, 08:59:40 am osobno nisam nikad imao neku nezgodu jer sam vrlo discipliniran.pridrzavam se pravila i protokola ali ni to nije garancija 100%sigurnosti,tako kad vidim sta ovi rade dodje mi da se zapitam zbog cega.iz neznanja ili osobne promocije?mozda bi ta snimka trebala zavrsiti u smecu da nedaju primjer ljudima koji neznaju letit.nebi me cudilo da na nekoj drugoj snimci gazda iskace iz auta i lovi model u zraku.......pa poslije iz toga napravi slikovnicu sa puno onih svojih:
Odg: Opasni modelari! Reply #40 – January 15, 2010, 09:38:43 am Hvala svima koji su korektno prihvatili moje obracanje. Naglasavam da kolege modelare sa snimka nemam namjeru "razapinjati na kriz", stovise - cestitam na umijecu letenja...Moja poanta je u tomu da svim mladima koji s velikim zarom pristupaju izradi i letenju modelima ukazemo na moguce posljedice neopreza/bedastoce, te da je pred svima nama jos puno ucenja, jer iskustva i opreza nikad previse!
Odg: Opasni modelari! Reply #41 – January 15, 2010, 12:54:14 pm Hrvije kako prsti???Quote from: hsaraga on January 15, 2010, 08:59:40 amosobno nisam nikad imao neku nezgodu jer sam vrlo discipliniran.pridrzavam se pravila i protokola ali ni to nije garancija 100%sigurnosti,tako kad vidim sta ovi rade dodje mi da se zapitam zbog cega.iz neznanja ili osobne promocije?mozda bi ta snimka trebala zavrsiti u smecu da nedaju primjer ljudima koji neznaju letit.nebi me cudilo da na nekoj drugoj snimci gazda iskace iz auta i lovi model u zraku.......pa poslije iz toga napravi slikovnicu sa puno onih svojih: MX16s+Assan, AURORA 9, T8FGSF47, Ventus 2AX, Shadow, Elektra,Optima PRO, Discus CS, Escape Jarro MilerEagle Tree PRO
Odg: Opasni modelari! Reply #42 – January 15, 2010, 04:28:54 pm Quote from: zzechner on January 15, 2010, 07:14:28 amEvo i (primjereni) copy/paste iz jednog posta kolega jedrilicara sa starog FF, vezan uz ovu temu:"Naš najveći jedrilišarski uzor Zvonimir Rain jednom prilikom je rekao: Nije opasno letjeti, opasno je biti bedast. Nemojte biti bedasti, letite sigurno i nastavite učiti!" Zorane pa ti si zivi Almanah !nekada davno sam svakodnevno slusao imena, Zvonimir Rain,Bozidar Kobac,Maks Arbaiter,to su bili nasi jedrilicari u samom vrhu svjetskoga jedrilicarstva.kasnije Aleksandar Saradicnitko vec dugi niz godina nije spomenuo njihova imena.ljepo je sjetiti se,nekada !pozdrav
Odg: Opasni modelari! Reply #43 – January 15, 2010, 05:32:29 pm Quote from: Ivan Iowa on January 15, 2010, 04:28:54 pmZorane pa ti si zivi Almanah !nitko vec dugi niz godina nije spomenuo njihova imena.ljepo je sjetiti se,nekada !pozdravJoj, hvala na komplimentu ali ne smatram se takvim Samo volim i jedrilicarstvo, a i povijest! Pa i ovdje je pokrenuta tema iz povijesti hrvatskog zrakoplovstva i modelarstva.... Stari FF zivi samo na jedrilicarstvu i samogradnji, pa navratim. Neka mladi malo istrazuju pa ce saznati kako je AK Zagreb u posjedu jedinog kompletnog/obnovljenog Meteora u letnom stanju, a tek po cemu je taj Meteor cuven i kako je nastao!!
Odg: Opasni modelari! Reply #44 – January 15, 2010, 05:43:15 pm to nisam znao a inace malo znam o jedrilicarstvu u Kroatiji i ako imam "C" nemam vremena da trazim po starom FF i ako sam par puta zavirio tamo,o Meteoru znam mnogo pa ORAOORAO 2cKOSAVA METEOR je dosao poslije ORLA ali mislim da su mu performanse u praksi ispod Orlovih,Orao je po obliku famozna jedrilica i krajem 2008 u modelarskom forumu njemacke je prikazan RC Orao ali original i u tadasnjim bojama i oznakama,zacudilo me i pokusat cu da nadjem taj prikaz,raspon je bio veliki ali tocno koliki ne sjecam se,pogurat ce mo tu stranu.