Pravilnik je pomalo konfuzan i daleko od realnih potreba.
Da li nas je pilot vidio, bilo je 7 modela u zraku?
Sve ovo sam pitao jednu 'odgovornu osobu'.
Odgovor nije bio egzaktan,...
Svjestan sam nedostataka Pravilnika i koliko nije primjeren modelarskoj realnosti. Ocito da nije konzultiran niti jedan modelar dok se taj dio propisivao. No, mozemo se odgovorno i oprezno ponasati, u dovoljnoj mjeri. Video uradak koji je potakao moje javljanje je upravo kontra-primjer, bez minimuma. Po pravilniku si u prekrsaju ako letis na praznom Cmroku lahkog depronca, ali ako nitro/benzinskom avioncinom letis brisance iznad povorke vrticke djece da bi "zadivio" tetu odgajateljicu onda izazivas sudbinu, zar ne?
Poanta je ako se zlo dogodi, onda sudac ne zna drugacije - nego "postupati po slovu zakona"...Ovo s Pajperom - morao vas je vidjeti, jedino ako tad nije bio zabavljen necim drugim, npr. tipkanjem poruka? A to sto "odogovorna osoba" nije dala egazktan odgovor je vec dovoljno. Ocito se radi o upravitelju aerodroma/operator ili letjelista, pa bio je on svjestan da je za tu situaciju samo on odgovoran!! Ides nocu autocestom 150 km/h i vidis sovu koja ti je proletjela iznad auta, zar ne?
O tomu sto bi neki spinercic ucinio vjetorbranu aviona na bih. Uostalom, nije li i propela ispred - zar ne?