Imam FC već dvije godine i definitivno je stvar koja se "mora imati".
Jedina zamjerka (na starijoj seriji) je montaža motora (firewall). Nova serija ima aluminijski firewall i super je - pa kad kupuješ pripazi na to.
FC može biti apsolutni trener - smanjeni otkloni i 150W je sve što treba - kladio bi se da leti sa speed400 i getribom.
Za pravo uživanje ti treba 400+ wata. Znači 3S i do 40A (ajde 45A
).
Nemam Multiplex pogon i po mom mišljenju se NE isplati. Za pola para se dobije HK pogon ili za skoro iste novce Hacker ili AXI.
Možeš ići na motor oko 850kV i elise 13x4 - vrlo sporo (oko 40km/h) i beskonačno potiska - debelo preko 2kg. btw FCi su teški kilu i malo.
Ili na motor oko 1000kV i elise 12x6 - meni puno draža kombinacija. Ima bolji raspon brzine, više nego dovoljno potiska i "agilniji" je na gasu.
Letio sam FC sa vode (mora) i snijega - ako imaš priliku letiti s vode obavezno uzmi FC plovke - beskonačna zabava i montaža plovaka je manje od 2 min. i ne može potonuti - čak i kad sletiš naopačke.
FC izvodi SVE što ti padne na pamet - s jednom napomenom ako ga pošteno ustoliraš treba visine (par metara) za oporavak.
Posebno zadovljstvo je letenje po vjetru (bolje podnosi vjetar u zraku nego na zemlji) - spustiš flapsove za 90 i model ide u rikverc.
Isto tako FC odšlepa u zrak jedrilicu do 1kg bez ikakvih problema - isprobano jučer - čisto zadovoljstvo.
Za polijetanje ti treba - pazi sad - 40cm. A slijeće sam - ugasiš motor, spustiš flapsove max. i samo korigiraš pravac - sam sleti.
Da, kod naglih lupinga se krila pigaju - ali ugrađivanje karbonske cijevi je pogrešno.
Piganje nije problematično - nigdje nisam čitao u pucanju FC krila.
Karbonska cjev je toliko kruta da nagrize elapor na krajevima i napravi rupe. Iskustvo sa EasyGlidera.
Eto - ako kaj fali - pitaj
if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }