E sad su me nogice počele po malo i peckati
.
Super Marko, ide to tebi za 5.
Jedna stvar koju ne smijete napraviti nikako - jedriti.
Pod jedrenjem ne mislim malo oduzeti gas pa ga poslije 15 sek. opet dodati, nego onako kao na zagiju.
TO NE- NIKAKO.
Model traži brzinu a upravo ona se jako slama preko vrhova krila i model ulazi u kovit koji se najbolje izvlači ako se doda gas.
Naravno, model treba biti na nekoj normalnoj udaljenosti i visini.
Video mi se upravo uploada a na jednom od njih prikazano je upravo to.
Zagi bi napravio autokorekciju sa nosom prema dolje ( autostabilnost i krila prema nazad ) dok IVOR počne plesati kao leptirić.
Uglavnom IVOR nije jadralka i nemre jedrit i treba fino opstrujavanje zraka preko krila.
JEDRENJE - 0 bodova ( moguće samo iznad kritične brzine )
Jedrenje koristiti samo u sljetanju
LAGANI GAS - O DAAAAAAAA
Na laganom gasu je vrlo poslušan i okretan ( ne treba pretjerivati ) a također upravljiv.
INVERTED - Iznenađujuće
U inverted letu je takoreći neutralan i potrebna je jako mala korekcija na dubini
FULL HOUSE OF POWER
Na moju veliku žalost još nije ispitano jer je piganje krila toliko da se nisam usudio.
Na mom modelu ima malo zakašnjele reakcije a onda bummm reakcija na dubinu ko iz vedra neba, to pripisujem
profilu krila koji ću sasvim sigurno promjeniti.
Zaključak:
Vrlo poslušan i upravljiv na malim i srednjim brzinama.
Vrlo "kovitlav" kad opstrujavanje zraka preko krila padne ispod kritične brzine. Teško izvlačenje iz kovita bez gasa.
Inverted let bez većih korekcija na dubini
Nepredvidiv na velikim brzinama zbog zakašnjelih odziva na komande i naglo reagiranje istih kad se pređe određeni prag hoda.
Model je vrlo interesantan za letit a vjerujem da ću sa drugim profilima i kanardima riješiti veći dio problema oko ponašanje na velikim brzinama.