Odg: Brushless motor u generatorskom rezimu rada / unistenje ESC-a
Reply #13 –
Sto se tice diode, da imas pravo, nisam obracao paznju na to, htio sam samo skicirati ono kako mislim da bi trebalo ici otprilike.
Hvala ti puno na ovoj shemi za punjenje baterije. Al u njoj pise da se R3 racuna 0.45/zeljena struja, ali struja kaze da je max 2A kao sto kazes. A kad bi ja htio recimo oko 10A struju punjenja, tad bi R3 trebao biti 0.05, sto je kao da ga ni nema. Imas li mozda neku shemu koja puni sa do max 10A recimo? Mislim, ja neznam ustvari koja ce to uopce struja biti, mozda ce i 2A biti dovoljno.. Vozio bi sa 2x3S (6S) baterijama, znaci samo te njihove celije popikam na 6 (ili 12 ili 18 za veci kapacitet) ovakvih sklopova.
E sad, na jednom forumu su mi rekli kao da nevalja stavljati releje na ESC, da bi bolje bilo spojiti paralelno ESC i sklop za punjenje na motor, a relejem (jednim) prebacivati zelim li kociti i puniti bateriju, ili voziti s tom baterijom.
Evo slike tih shema:
1) motorski rezim rada, gas razlicit od 0
2) generatorski rezim rada, gas=0 (jel potrebno u ovom slucaju odspojiti bateriju s ESCa ili je dobro ovako?)
Znaci diode su drugacije, i izmedu tih dioda i baterije bi dosli ti sklopovi za punjenje
Sto ti mislis o tom paralalnom spajanju?