Poštovana gospodo
Vidim da ste totalno promašili bit moje porukice. Zaista je nevažno da li je FPV ili običan model u vidnom polju operatera sa zemlje. Bit je ta da ako vas buka 5000 ks ne upozorava da se približava nešto veliko dok vam je model u vidokrugu, kako će vas ta buka upozoriti kada je u blizini modela a model je 1 km od vas. Dakle nebitno da li je model Cesne, omei, Piper Omega, Helikopter, odnosno sve što leti a vi uprasvljate time VI snosite odgovornosti za svoje postupke. Postajem jako
razočaran time jer Vam je bitno da li je FPV ili nije, da li je visokokrilac ili niskokrilac Model samo vidjeli jako dobro i pratio sam ga helikopterom u punom zaokretu trajanja cca 1,5 na udaljenosti 30 do 50 m i cijelo vrijeme je bio obasjan farom. Da mi je bilo bitno pročitao bi i broj tablice na autu jer mi je obavezna oprema i night vision goggles (zadnje gen. SAVRŠENE) Poznajem i letilište tako da sam mogtao i sletjeti i biti u tom trnutku pored dotičnog.
To mi nije bio cilj. Cilj ovog teksta je taj da nisam želio nikoga prijaviti. Da sam vas htio potaknuti da svoj mozak upotrebljavate u pravom smjeru izdvojite što je bitno od nebitnoga i shvatite da vas ništa ne oslobađa od posljedica vaših radnji. Šteta koju može počiniti pojedinac može biti tolika da ju ne mogu popraviti svi ostali modelari zajedno.
Što se mene tiće mogao sam problem rješiti da sam kontroli prijavio susret sa modelom iznad groblja u Dugoj Resi pa me tada boli đon da li je FPV, leteća svinja ili pas ptićar u lovu na sove.
Okanite de filozofije slovenije i visine G sloja, živite u Hrvatskoj čije zakone morate poštivati ukoliko volite Slovenske ili nečije druge idite tamo. Dakle zakone u ruke i na učenje.
Ja sam sa vama svima podjelio jedan neugodan doživljaj kako bi nešto naučili iz njega, zamolio vas da razmislite o posljedicama nekih sitnih ludosti
nemam više mota stvarno sam razočaran