puno slova no ne kuzim bit..dali je model bio u ZABRANJENOM podrucju za bilo kakvu letjelicu na nebu? Ili ste vi letali helicem po gustu pa eto, skoro sudar za koji je najbolje da nitko nikada ne sazna kakav bio bi zavrsetak..
..potpuno te razumijem kao dio ekipe u helikopteru, no iako sam mladi modelar, nagledao sam se letova iznad 300m metara od puno starih modelara i nikada se nitko nije upitao niti rekao ikakvu riječ o tome dali bi se mogao sudariti s nekakvom letjelicom.
štoviše, zapanjilo me na kojim se visinama leti i kako,recimo cak i na aerodromu lučko.
i sve to gledavši stekao sam dojam da svi (ajde da popravim pa kažem večina) znaju svoj posao i ne ugrožavaju druge.
no opet zanimljivo je da imamo toliko videa, toliko fpv videa, da je zanimljivo da PONOVO čak i ti isti modelari koji sami lete ili hvale druge letove, naravno insinuiram na raznorazne letove preko naseljenih područja, ili u visinama daleko iznad 500m, pa je iznenadujuce kako u jednom trenu svi hvale super truper slozen fpv model ili multija te super video i odlicnu mjuzu a u drugom trenutku su spremni glasati za zabranu letenja i trube oko sigurnosti modelarstva.
ovo nije prvi puta da to vidim i nekako sam iznenaden time...
...nikako ne branim modelara koji te je ugrozio, no ni tvoj ton i namjera mi nisu bas dragi. naravno da je modelar pogrijesio ako je usao u ZABRANJENI pojas neba za druge letjelice osim najavljenih, no vjerujem da mu nije niti bila namjera niti je htio ugroziti tebe ili bilo koga.
lijepa gesta je da se je javio i da ste to rijesili, no ako je vec u tome stvar, bilo bi korisno staviti na forum kao PRVU rubriku iznad svih temu Mjesta gdje je ZABRANJENO letjeti rc modelima
recimo koliko je primjera fpv leta daleko iznad 300m, fascinantnih i dobro ili manje dobro izvedenih, no zar nitko nije ni u jednom trenu ili jednim slovom skrenuo paznju da je letenje iznad 500m, da se leti preko grada a operater je koliko km daleko od modela itd itd...pa onda uleti zagijima kroz prozor u stambenoj zgradi..pa koliko toga za kaj bi se moglo reci da je dovoljno da nam zabrane modelarstvo..ali svi hvale urlaju skacu od veselja kako je to sve super..i je ako se mene pita.
bez uvrede, nebo je slobodno za sve. zna se gdje su aerodromi i to je to. sve ostalo kaj se desi izvan tih zabranjenih podrucja snosi krivicu onaj tko je skrivi.ovakvo natezanje jel netko letio ovdje ili ondje i kaj se moglo desiti...pa koliko vas leti svakodnevno multijima iznad glava vasih sugradana djece automobila kuca...i?
pliz, objavite gdje se NE SMIJE letjeti
EDIT:editirano jer nije shvaćena prvobitna namjera napisanih slova.
Hangar: Avanti V2 80mmEDF, Viper 90mmEDF, Stream Glider V2 EDF, Marlin 64mmEDF, UltraStick 35ccm, Carbon Cub Saito4T, EDGE 540 33ccm, Husky SE, Pichler ARROW, MPX Extra 330 SC, EFX Racer, Waco, Hurricane, FunCub, ZOHD Dart XL, Timber Evo, Fokker DR1, Futaba 7C/14SG & Spektrum NX8. Buggy 30.5ccm.