Trazio sam po guuglu gdje se moze nabavit kerozin u hrvatskoj jer vec duze vremena slinim za turbinskim gliserom (Inace sam tip covjeka koji radi planove godinama unaprijed
)
Uglavnom, naletio sam na temu u kojoj likovi koji nikad u zivotu nisu letjeli nicim, niti su napravili ikakav model, cvrsto odlucuju skupit pare i nabavit turbinu te sami izradit avion, i sve to za nekih optimisticnih 7000 kn
Mislim, ima tamo par komentara ljudi koji su ipak malo realniji sto se tice para ali ipak, ne znam jesam li se vise krstio ili smijao dok sam citao temu
Tema je vjerojatno od prije krista, al svejedno me nasmijala.
http://m.bug.hr/forum/topic.aspx?to=52989Evo par, po meni, bisera:
Turbine su zakon!Pogotovo ako ih možeš nabaviti za 1000$,i to od 20lbs potiska.Kako je AIX 2.0 rekao,pulse jet je nepouzdan,a i ne zvuči kao pravi avion.
Ukupni trošak?Pa čuj,ako je turbina 1000$,dodaš još 50$ za servo motor(iz bananahobby.com).Kotače napraviš sam,isto tako krila i trup,a extract system nabaviš(mislim da je oko 100$).E,sada samo još trebaš izabrati materijal za avion.Koji mi preporučate kao najbolji?
Evo,ukupno 1150$,još nadodaj 100-150$ za trošak alata i boje i 1300$ je tu.
Pomnoži sa 5,2 i dobiš 6760kn.Još 700-1000kn za dobar kontroler i 7500kn je tu!Skup je to sport!
Ovaj mi je posebno drag:
Pa,bez afterburnera može i oko 600km/h a sa afterburnerom se probija zvučni zid(1100km/h+)!
Unaprijed se ispricavam ako sam nekoga uvrijedio