u glavnini se slazem, no nhf ali upravo je takav stav-plati ili odjebi glavni problem kod nas.
ne, nisu oni vani pametniji niti su gluplji. oni su samo odavno hladni i kapitalisticki nastrojeni. i tamo ako nisi znao, a vidi se po video uratcima iz cijeloga svijeta, ne idu u te fensi smensi klubove vec letaju di stignu. jer cak i da mi das besplatno da letim u nekakvom klubu gdje je nos u nebesima a atmosfera da ih nabijem na Q zbog prepotentnosti i nadutosti nebi se tamo zadrza ni sekundu a kamoli da bi im platio jer imaju lepu stazicu i hangar. valjda shvacas poantu?
danas je situacija teska. novaca se nema. koliko MLADIH modelara vidis na livadi? koliko ih vidis da se ukljucuje na forum? i onda jos uzimas kao etalon tako bahat stav:plati ili odhebi. to naprosto odbija ljude i nema sanse da da neki rezultat osim odredene male grupe takvih istomisljenika. a to smo vec vidjeli, zar ne?
nije cilj da napravis nesto cemu bi se neki koji si to nemogu priustiti divili van ograde vec je cilj da omogucis svima da uzivaju u tome kaj mi radimo:modelarstvu. nikada nas cilj nesmije biti napuhavanje i preseravanje jer ce to zatrti i unistiti ovaj hobi-sport.
ako vec i uspijemo skupiti masu modelara voljnu nesto pokrenuti, cilj definitivno mora biti popularnost a ne prestiz!!!!!
ionako uvijek imas i imati ces one koji se vole nadmetati i sepuriti no nitko im to ne brani. svi imamo svoje veselje. no zasto nekom djetetu u startu onemoguciti da sebe otkrije u modelarstvu ako mu roditelji nemaju novaca? ili nema roditelje recimo...ili ko zna tko moze pozeljeti doci na arodrom i ostvariti svoju zelju da pipne nebo...recimo penzioner koji o tome maste cijeli zivot...nadam se da razumijes u kojem smijeru ide moja replika tvojeg posta.
jednostavno moramo biti grupa ljudi koju ce drugi rado imati a ne gledati kao nesto cemu se dive ili sto mrze. a ponajvise moramo poraditi na tome da mi sami izmedu sebe prevazidemo to neznam ni sam zasto nadmetanje i preseravanje. ionako imamo puno klubova, neki imaju svoje aerodrome hangare i lijepo rade, neki muku muce i jedva prezivljavaju..nekih ni nema..a kako vidimo svi, ima nas modelara, svi volimo akciju letenje zabavu rostilj nadmetanje u smislu takmicenja i svi smo zapravo samo ljudi. a spaja nas modelarstvo.
a sve dok bude ovako razjedinjena scena, i dok se bude razmisljalo na nacin kako si napisao, da jedan dio ljudi tjera druge da sline kako su oni super, kako i drugi vjerujem, no da pricam za sebe, ja cu ako treba sam letjeti i zabavljati se iz svojeg gusta umjesto da sudjelujem u nekakvoj modelarsko preseratorskoj sapunici. ovo je zabava, nekome cak i sport i to bi trebalo biti to, a sve ostalo osobno ne podrzavam i nebum sudjeloval na takav nacin
Hangar: Avanti V2 80mmEDF, Viper 90mmEDF, Stream Glider V2 EDF, Marlin 64mmEDF, UltraStick 35ccm, Carbon Cub Saito4T, EDGE 540 33ccm, Husky SE, Pichler ARROW, MPX Extra 330 SC, EFX Racer, Waco, Hurricane, FunCub, ZOHD Dart XL, Timber Evo, Fokker DR1, Futaba 7C/14SG & Spektrum NX8. Buggy 30.5ccm.