Evo jedna kratka recenzija ARRIS CM3000 Gopro Hero3 3-Axis Brushless Motor Gimbala:
Po meni jako korektan gimbal u svim aspektima, lijepo izrezani dijelovi od krabona jamče malu masu a dostatnu čvrstoču, sve se lijepo uklapa prilikom sklapanja, pitch nema osnovu s druge strane kamere (ležaj) ali to i nije potrebno kod tako laganih kamera kao što je hero3, no ipak ako pitch motor ima lufta (moj slučaj) najbolje ga je malo dotegnit pomicanjem osovine. Nakon što se sve dobro sklopi i uštima gimbal radi besprijekorno i bez kamere, motori su dobro pogođeni i sve radi uz nisku potrošnju cca 300mA pa i manje. Uz malo lemljenja može se i snop žica koji ide prema kontroleru svesti na minimum, konkretno u ovom slučaju je trebalo upravljati samo sa tilt (pitch) i pan (yaw), umjesta 2 zalemljena servo kabla dovoljan je jedan, dakle crna masa, crvena signal za pitch i bijela signal za yaw, dakle trožilni servo kabl koji se na strani recivera grana u Y, u jedan servo konektor idu crna i crvena to se ukapča u kanal koji je dodjeljen za pitch a bijela ide u drugi servo konektor koji se ukapča u kanal dodjeljen za yaw kontrolu, također koristio sam i drugi servo kabl koji ide na kameru, također 3 žice dovolje na sve, crna masa zajednička, crvena +5V s posebnog BEC-a smještenog u frejmu koptera - to se koristi za napajanje hero3 kamere i bijela za video signal. Sve ukupno 2 trožilna kabla i jedan dvožilni (napajanje AlexMos ploče), da se uredno složit a i da ne ometa yaw motor u radu.
http://www.youtube.com/watch?v=5Y9CKFwQ15Y