Rastavio sam na preporuku srepflera i dujebasa svoju prvu 9xr stanicu koja je zadnjih godinu i pol dana bila u uporabi gotovo svaki dan.(cca 3000 letova)
Moram reći da ja uopće nisam pažljiv prema stanici i praktično je koristim i po prašini i na suncu cijeli dan i na kiši i.......
Slike pokazuju kako izgleda izvana (dosta uništena i izgrebana od uporabe,padala iz ruke nekoliko puta,letjela po zraku.....
)......
i stanje istrošenosti na gimbalima i potenciometrima(samo vizualni pogled).Kada se pogleda malo pažljivije sami gimbali koji su najviše opterečeni gotovo ne pokazuju nikakve znakove mehaničke istrošenosti.
Potenciometre sam provjerio instrumentima i još uvijek rade savršeno.....
Konektori, kablovi, i same pločice su u odličnom stanju(pokisao s stanicom 15-tak puta)......
Balans konektor koji se koristi kao osnovni konektor za napajanje još je uvijek u dobrom stanju a prelazni otpori su kao i kod novoga......
Moja ocijena za 9xr ako uzmemu u obzir cijenu i dobavljivost+mogučnosti je 5
Svima koji počimaju letjeti pa i ozbiljnijim letačima u kombinaciji s frsky modulom toplo preporučam....
Naravno da na tržištu ima boljih, ljepših, novijih i naravno skupljih stanica ali eto ja ostajem na 9xr....