Ja sam zapravo 'falia cili balun', ali evo da ispravim
!
Mislio sam zapravo reči - da li nam trebaju UBEC, SBEC i slićni mogući izvori kvarova i smetnji?
Po meni - ne !
Danas imamo dobar izbor raznih LiPo baterija, servači i prijemnici koji rade na HV, tj. 2S nisu nikakva rijetkost i lako se nabave.
Čak i 1S postaje pomalo 'standard' za DLG. Staviti 2S u čukca i onda neki BEC da radi na recimo 5 V, ma to je nepotrebno, jer svi servači i prijemnici za F3K, mali i lagani rade na 1S.
Tako i ja radim, eto za prijemnik piše - do 300 metara, ovdje na Friku imam jubito gdje se vidi da leti puno dalje, a da je u njemu bio 2S i UBEC..ne znam i nebi isprobavao!
Praktički za sve modele, od motornjaka, multirotora, FPV moguće je po meni uz malo truda iskombinirati još po jednu liniju potrebnog napajanja za neki dio elektronike u modelu (imamo i telemetriju koja nam javi pad napona, zar ne ?) i eliminirao si UBEC, SBEC..
Uostalom, ako ti se baterija isprazni..ne pomaže ti ni UBEC, a sa dodatnim sklopom potrošiti će se i brže !
Eto, 4TM, uletili smo ti malo u temu testiranja, pa ti sada pošto si stručnjak za ovo područje, moderiraj i usmjeravaj da nam bude što manje smetnji i padova..
(onaj SBEC iz mog videa gore srušio mi je jedan elektro-trener i osramotio me pred ljudima
)
Damir