Izgleda da se sav trud isplatio, kažem "izgleda" jer je naravno još prerano bez detaljnijeg testiranja reći u konačnici ali prvi rezultati izgledaju obećavajuće. Zadnjih 2 mjeseca sam malo po malo proračunavao i konstruirao taj quadcopter koji je sad gotov i u potpunosti je moj dizajn (tzv slim design), za sada ga zovem Slavonac-Karbonac, samo šteta što i cijeli gimbal nije od karbona
Danas u 4 ujutro je bio gotov što se tiče sastavljanja
A sada malo prije je bio dvorišni maiden flight (video ću staviti kad se uploada). Malo kiša propaduje pa nisam dugo testirao.
Evo za sad slike
Obratite pažnju na damper sa oprugom kao protutegom i krakom za stabilizaciju (ne pitajte koliko je puno potrebno učiti i proučavati to područje da bi se mogao konstruirati ovakav damper, koji su sve parametri u igri, frekvencije s kojima se treba boriti i ostalo... za sada je ostavljena mogučnost da se podešava tvrdoča gumica - svaka posebno i sila opruge ako bude trebalo radit korekcije).
Cilje je u svakom slučaju postiči to da kamera bude u zraku ali kao da je namontirana na stativ.
Maiden je bio u Att da osjetim komande i gainove ali izgleda da sam od prve pogodio gainove na nazi.