Evo Dag da ne misliš da je samo kod tebe uzbudljivo.
Danas je radio i kod mene gps lokator.Ljepi je dan nije vruće idealan dan za letenje , malo puše ali neka.
Na livadi sve izvadim poštekam i uključim osd i čekam 2 minute da se sve upali prije nego poletim .
2-3-4 minute nikako da se spoji osd na satelit .Murfijev zakon je tu gledam dali da se spakiram odmah doma ali 4 batki 4 s 5000 mah mi nedaju mira .
Nakon minute gps se na trenutak spoji i odvrti kao da sam prošao 2 km a avion na zemlji (video broj jedan )!!!!
I dalje se nespaja na gps .Jedina promjena je video swich i sony kamera pa nebudi ljen iskopćam prvo sony kameru i gle ćuda spoji se osd na satelit .
Super avion u ruke i u zraku sam .Sve je super 6 minuta a onda bum (na videu 5 min i 40 sek), otkazivanje komadi , palice me uopće ne slušaju .Povremeno ih dobivam i pokušavam izvući avion ali me samo povremeno sluša.Slika ok , UHF u low modu RSSI pokazuje 90 % udaljenost nešto manje od 1 kmali svejedno me ne slušaju palice.
Pallim RTH na zadnjim metrima i kraj.Čitam ovaj tjedan amerikance na forumu svaki je već polupao barem dva aviona , mislim si meni bude prvi.
Sjedam u auto gps lokator me navodi do aviona .Dolazim do aviona a kad ono kralj se spustio kao da ga je navodila kontrola sa Plesa.Spustio se savršeno (vidi sliku)
Provjeravam kontrole sve radi besprijekorno.
Imam opciju sve spakirati i onu luđu , odlućio sam se za luđu .
Ubacio sam baterije unutra i odletio dva sata besprijekornog letenja , preko 50 km ukupno.
Testirao sam i long range sa letom preko 4 km .
Sve je bilo savršeno , imao sam 5 poljetanja i 5 savršenih slijetanja(pogledajte zadnji video pogotovo slijetanje ,fantazija) .Uzrok sa prvog leta i dalje neznam ali razmjestit ću kablove što dalje od storm osd-a i dodatnu elektroniku i upucat 1.1 verziju softwera.
storm gsm problemstorm osd recording,control lost,autolandingflight and control lostskyhunter afc