Zašto sve to radim? Zato što je ovo modelarstvo
. Hvala Anto, možda primjenim to na rep. Super je ideja,pa ako ne uspijem sa naparivanjem, primijenit ću tvoju ideju.
Probao sam komade koji se savijaju našpricati sa stakloperom i moram priznati, puno su mekši.
Ne brini se Damire, ne bih poletio s onim gore. Prvotno sam zamislio ovako kako se nalazi dolje, jer nastojim izbjeći što više lijepljenih spojeva ( što se baš i ne bi reklo na modelu
) Isto tako, lijepljene spojeve nastojim opteretiti smično. Dakle ono što je gore, to su samo oslonci krila kroz koje prolaze vijci.
[attachimg=1]
Kotači :
Udar o podlogu se prenosi preko jedne točke i dvije linije kao što je prikazano strelicama. Učvršćeni su jednim M 2,5 vijkom koji prolazi kroz duplo rebro ( 6 slojeva balze) . (Nije cijelo rebro duplo, već samo ono ispod baterije. Površina gdje će se nalijepiti označena je crveno)
[attachimg=2]
[attachimg=3]
To rebro je opterećeno i na savijanje, ali 6 slojeva milimetarske balze...
Ne sviđa mi se jedino što se kod crvenih strelica podrezuju letvice od balze, pa ih moram par mm odaljiti od njih i zalijepiti neke limiće na letvice za svaki slučaj, iako mi se to rješenje baš i ne sviđa... vrlo vjerojatno ću zbog tog podrezivanja morati izmijeniti nosač kotača.
I evo ga posao od danas :
[attachimg=4]