Imam sličan problem čak na dvije baterije. jedna je baš turnigy.Jako sam pazio da se ne isprazne esc naštiman na cut off high punio sa 1c i nikad nisu radile duže od par minuta, nažalost još nisam vješt sa upravljanjem i obje su se blago "nadule". I dalje daju nominalnu struju 30-40 amp- Šta predlažete. Zakopati duboko i zabetonirati ili testirati i dalje letjeti?
Za turnigy baterije je valjda normalno da se napuhnu, ja ih osobno ne preferiram, jučer sam vidio jednu nano tech-icu 8400mAh 3S 40C koja je odradila samo jedan ciklus i to na ribičkom brodiću gdje je bila pražnjena s mizernom strujom (s obzirom za koju je proizvođač deklarira (8,4A x 40C = 336A) i već se blago pozna na bateriji mekano zadebljanje, baterija radi normalno ali da su to kvalitetne čelije to se ne bi smjelo događat, šta bi bilo da smo je praznili sa 336A - ja osobno mislim da bi eksplodirala
Turnigy baterije su u startu malo jeftinije, ali dugoročno puno skuplje, i mene su jednom skupo stajale kad sam ih kupio za jedan quadcopter i nakon 30 letova im se prepolovio kapacitet i napirile su se kao balon, a isto tako ih nisam praznio ni sa pola C rate-a (10000mAh 2S2S 40C) 400A, a nisam vukao iz njih ni 150A.
Od kada sam prešao na GensAce kao pogonske baterije a za periferije Zippy compact nemam takvih problema, imam gensice kojima sam dušu čupao i ništa im nije, unutarnji otpori korektni, preko 90 ciklusa još uvijek ne primječujem nedostatak kapaciteta i nenapuhuju se ni najmanje, ali iako sam im dušu vadio što se tiče C rate-a, nisam premašivao deklarirani proizvođačev C rate i nisam ih praznio ispod 3,65V po čeliji.