Stipe, ja te nisam kritizirao, nego samo objasnio što ti se dogodilo i što ubuduće napraviti da se izvučeš iz te situacije,
naslov teme je bio drugačiji, STORM osd PA greška tako nešto..
i pisao si da si letio u autopilot modu i mdoel je pao,
pa sam ti napisao da nije greška u autopilotu,
da te ne bi izvukao van ni da si padao s 10km visine 10 minuta
i da si trebao prebaciti u manual mod i gurnut palicu dole i u smjeru spina,
inače tu situaciju možeš ponoviti na već idućem letu s identičnim ishodom do tla, a na tlu ovisi na što padneš.
a to ne želiš vjerujem.
te na kraju dodao da ti je to jedno iskustvo više, štete nema na sreću i peglaj dalje. sve 5, nisam te napao.
a ovo što sada pitaš za brzinu, pa naravno!
jer stall ima veze s brzinom ali ne s onom koju ti GPS pokazuje,
zašto?
zato što je to ground speed, a za stall je važan airspeed,
koji se mjeri na nekim autopilotima putem pitot cjevčica, RVOSD i ardupilot ga imaju npr.
http://www.buildyourowndrone.co.uk/Air-Speed-Sensor-Kit-MPXV7002DP-p/as-02dp.htmu nekim mojim filmićima vidiš da avion ima speed 0 ili 5km/h a leti natovaren opremom,
to naravno nije airspeed, već letim u vjetar. pa model stoji ali preko krila juri zrak i ona drže model u zraku.
a u istom tom letu ako zaokrenem nazad model, onda unatoč tome što piše npr 25km/h po gpsu, preko krila možda ide 5km/h i model može otić u stall,
kužiš razliku?
kod onih koji mjere airspeed, se može izmjeriti stall speed na visini za probu, podesi u postavkama, i autopilot upozorava ako si u manual modu blizu toga, a u auto modu ne dozvoljava da brzina padne ispod toga.
priložio sam ti sliku kako izgleda zapis tih dviju brzina.
ovdje je airspeed održavan konstantnim, jer je on bitan za let,
a gle kako groundspeed varira ovisno kako mdoel kruži pa jel leti niz ili u vjetar.
e sada kod tebe je bila obrnuta situacija, di si monitorirao groundspeed a airspeed je varirao.
eto, pitao, dobio odgovor, tko te napada,
svi tu imamo puno za učiti. FPV je nešto novo i samo putem tuđih iskustava i dijeljenje, možemo svesti gubitke na minimum, bahatošću teško.
sretno letenje i nadamo se novim snimkama iz zraka
p.s. još glede napada, pa nisam li ti pred 5 dana poslao svoj USB update tool za badava da si obnoviš autopilot,
zašto bi to radio da ne želim pomoći....