Molim da kolega do vrata ugasi svjetlo pa da krenemo s dijapozitivima
Pogled s boka
Pogled odozgo ali bez šablone (moram napomenut da dosta koraka nije slikano iz nekog razloga)
Radi spajanja dvije ploče od 10cm, a širina trupa je nekih 12 je kasnije bilo dosta kitanja.
http://imageshack.us/photo/my-images/268/6i51.JPG/Trup
http://imageshack.us/photo/my-images/197/x2ux.JPG/Stavio sam linkove jer su slike druge rezolucije ?? pa su zoomirane preko cijelog ekrana.
Sad već kreću finese
Nakon par sati "umjetničkog rada" počinje ličiti na nešto
Sljedeći dan su počele pripreme za nanošenje fiber (48g/m2)
Skoro ideali uvjeti za epoxy, a da i ja mogu izdržat
Konačno, fiber
Nakon ovoga je nastala pauza od par dana ali i šmirglaona fibera.Istina je, sa fiberom nikad dosta šmirglanja!!!!!
Pošto sam već naučio neke stvari vezano za fiber što se tiče zaštite na radu nabavio sam 3M masku u TS-coloro-u.
Nekih 400kn komplet maska+aktivni filter(ugljen) i pred filter (filc).Za nevjerne tome isplati se svake kune.
http://www.3m.com/product/information/Organic-Vapor-Respirat or.html
Npr kada se farba sa sprejom uopće se ne osjeti nikakav miris!!!!!E sad vjerovatno propusti neke molekule nečeg?
Preporučio bi ju svakome tko radi sa fiberom.Naime koliko sam čitao čestica fibera je vrlo slična čestici azbesta ali se razlikuje po obliku pa se ne zapikava u tkivo pluća.Trenutne studije o utjecaju fibera na pluća pokazuju da nema kancerogena svojstva ali ne garantiraju da u budućnosti neće doći do drugih zaključaka.Tako da....odlučite sami.
Samo dobronamjerni savjet.
Opet s druge strane epoxy smola je opasna jel može izazvat trajnu alergiju pa je zato obavezno koristit DUREX rukavice.Koliko god pazili zasrat će te se pa makar u zadnjoj sekundi kada ćete bacat kist u smeće
Da ne pilim idem dalje s dijapozitivima
Ovako to nekako izgleda nakon 2 dana brušenja i kitanja
Pošto sam u startu malo z...... sa podlogom za motor sada to isto moram ispravljat tj. "nadoštukavat"
Na slici se vidi (kada se zumira) da je pločica veća od planirane površine za motor.Znači............opet kitanje
Sva sreća pa sam kupio dva kita, jedan "obični", a drugi s fiber vlaknima.Kao može ga se u puno debljem sloju nanosit ili ti ga koristit za veća udubljenja.Ono imaš rupu od hrđe kalibra protuavionca pa s ovime to možeš riješit
Zapravo ne znam što sam ovom slikom htio reći pošto je prošlo skoro 4 mjeseca (a to znam samo radi datuma na slici ) ali pretpostavljam da mi je tiu kit počeo nagrizat styro.Naime koristio sam poliesterski kit, a njega baš i ne podnosi styro tako da sam na nekim mjestima morao ponovno dodat staklo ili ih udubit s prstom i popounit epoxy smolom.Brzo sam šmirglao pa sam na nekim mjestima skinuo fiber.Niš što se neda popravit.
Ovdje također popravljam što sam z...... u startu.Zapravo radi se više o estetskim zahvatima.Ne znam kako da opišem ali ljepši završetak sedla krila.Eto laički rečeno.A možda i manje turbulencije na tome dijelu
Plastične špahtle sam prije "šalovanja" pošpricao Tekasil odjeljivačem da se baš ne zakelje.To se naravno ne vidi na slikama.