Odg: Instalacija Cyclops Storm OSDa
Reply #23 –
Dizem temu nakon dugo vremena, da se ne duplamo.
Uglavnom, imam problem sa Stormom. Kupljen na guudluckbuy prije par mjeseci, a posto sam dosad letio avion bez fpv-a, nisam ni stavljao storm gore do nedavno.
Spojio sve kako bi trebalo bit, podesio po uputama sa neta. Jos nisam poletio s tim avionom, posto vidim jedan problem na podu.
Manual mode, ok, stavim u PA mode, na prvu radi ok, na nagibe aviona rucno, aileroni i elevator normalno reagiraju. No, nakon nekoliko sekundi aileroni se samo prebace u jedan polozaj, gyro poludi i pocne mijenjat nagib horizonta i naravno vrijesnosti za rol i pitch na ekranu. ostavim tako, i onda se aileroni pak prebace na suprotnu stranu, ista stvar, divljanje gyro-a.
Isto se dogadja i u RTH mode, kad ukljucim RTH, aileroni podivljaju, osd podaci za rol i pitch divljaju.
Storm je postavljen u vagu na avionu, napravljena kalibracija, prvih 20-ak sekundi nakon paljenja PA mode sve djeluje ok, i onda pocinje divljanje.
Vibracije su iskljucene, jer se sve odvija na podu, sa ugasenim motorom.
Molim ako neko ima slicna iskustva. Neki lik po rcgroups pise da je rijesio problem zamjenom maticne, no to mi nije trenutno opcija, posto mi ju sigurno nece mijenjat na goodluckbuy posto sam davno kupio to.
Zasad ono sto planiram napravit je flashat firmware, i podesit Storm iz pocetka, da eliminiram gresku u softveru i postavkama. Ako netko ima za posudit flash tool za Storma, bio bih zahvalan.
Budem navecer ako stignem okinuo video problema, tako ce se najbolje vidjet o cemu pricam.