Puno ovisi o tome što letiš i što planiraš letiti.
Ako letiš samo depronce (kao ja na primjer) najbolji odabir ti je Turnigy 9x ili Spektrum, ali preporučio bih radije DX8 ili novi DX9 kad izađe.
Prijemnici jeftini kod obojice, no palice na Spektrumu su daleko daleko bolje od Turnigya. Letio sam na obje i ima dosta razlike kod palica i trimanja, a to ti je važno.
Moja prva stanica je bila stara DX6i , kupio sam ju polovnu i žuljao dobre 2 godine.
Razlog prodaje i prelazak na DX8 je bio što DX6i ima samo 10 memorija za modele, a ja sam u 2 godine već imao 12 modela
, kao i što nema neke sitnice koje su mi se sviđale, kao 3 position switcheve (6ica ima samo 2 position), servo speed (to Turnigy također nema) a ja volim kad mogu flapsove na Mustangu ili Hawker Hurricaneu namjestit sa stanicom koliko sporo će se spuštati.
Također DX6i nema mod za jedrilice, samo avione i helije, mada mislim da to ne igra neku ulogu ako ne letiš Jotice i slično.
Za ostale nemam iskustva, no , kažem, letio sam i sa Turnigy 9x, DX6i i DX8, i definitivno bi uzeo Spektruma.
Još jedna pogodnost je što ima gomila BNF modela za kupiti, pogotovo u zimskim akcijama kod Švagija, a većina je prilagođena za Spektrum stanice.
Opet, napominjem, ovisi koji su ti planovi i šta voliš letjeti. Ako si za FPV i long range, onda ide tu svašta u mogući odabir.
Ovo gore je samo moje osobno iskustvo. Nadam se da sam malo pomogao.
Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.