Odg: Mermaid
Reply #42 –
Šteta je što imaš volje i srca, ali nemaš pomoć da ti prvi projekat krene. To je danas čest slućaj, kreće se sa ambicioznim projektom, pa se dođe do nekog rezultata i brzo odustane. Nema vaterpola ako ne znaš plivati, zato je bolje krenuti sa manjim , jednostavnim i jeftinim projektima.
E sada, što tu ne valja: krila si učvrstio sa onim cjevčicama od zmaja, ali ih nisi spojio u sredini; dakle kompletna sila uzgona se polugom prenosi u sredinu i tu je NAJVEĆE opterećenja, a tu si ga oslabio i to kao što Coljo kaže - sklapa krila ! Dakle spoj cjevčica, odnosno nosivih letvica krila (ramenjača) u sredini mora biti najčvršći !
Drugo, onaj punjač nije vrijedan niti centa, njime se mogu ponuti samo 2,3 S , ali LiPo i niša više. Skloni su crkavanju, to je adaptacija mobitel punjača i ljudi imaju pune kutije skurenih takvih 2-3 S. Bačen novac!
Zatim setup: ovo je nježan model i baterija od 2200 mAh 3 S je cigla za njega !. Evo ti i primjer: danas sam imao početnika na Bixleru (učenje sistemom preko 'kabla') i nisam imao batku 3S 1300 mAH, nego 3S 2200 mAh, dakle ne 100 grama nego 200 grama i ta razlika od 100 grama natjerala me je da prvu minutu leta 'hvatam' i trimam model dok se nije umiri. A Bixler je veći i teži od Mermaida i ima ugrađene tehnologije i konstrukciju baš za učenje početnika.
Moja preporuka, uzmi lakšu bateriju, eto, neka bude 1300 mAh 3 S, jer lakši model manje divlja po zraku i imaš vremena za 'spas'.
Ojačaj nos modela, ako tresne jače o zemlju, a tresnuti će jer nema modela koji ne tresne' ovaj puca u prvom pokušaju.
Eto, toliko od mene, više ti neću smetati u temi, sretno!
Damir