Odg: Nova A9 Reply #15 – October 02, 2013, 06:20:40 pm Istina, vas dvojica, Diogen i Renato, da vas nema, ovaj forum bi izumro što se tiće aviona.Kao i zed uvjek se zapanjim koliko imate znanja. Trebalo bi otvorit temu samo za vas dvojicu i npr još ivana da se iskašljate svog vašeg znanja i forum bi imao i njegovi korisniciupola više znanja. Spektrum dx7s i razni modelčeki
Odg: Nova A9 Reply #16 – October 02, 2013, 07:30:12 pm Quote from: Toki on October 02, 2013, 06:20:40 pm Trebalo bi otvorit temu samo za vas dvojicu Jesi ti normalan, pa ovi dva su mala deca za nas.[attachimg=1] if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }
Odg: Nova A9 Reply #17 – October 02, 2013, 07:45:25 pm Hahahaha! Najolje je sto ste slicni!!! Udavio se skoro od smijeha sadSent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Odg: Nova A9 Reply #18 – October 02, 2013, 08:37:21 pm ...A evo na i na 'radnom zadatku'....http://www.youtube.com/watch?v=vgqM7zrgCLI
Odg: Nova A9 Reply #19 – October 02, 2013, 08:49:51 pm Vidi stvarno, slićni ste si Spektrum dx7s i razni modelčeki
Odg: Nova A9 Reply #20 – October 03, 2013, 10:27:40 am @faldomakHvala na trudu, pretpostavljao sam da je caka s polugama, samo nisam imao predodžbu.Ja sam još mladi modelar,( na žalost ne i po godini proizvodnje) tek 4 godine , pa me dosta toga zanima, bez obzira što se mnoge stvari više ne koriste, zamjenila ih je elektronika. No mehanički principi su mi zanimljivi i stvore kompletnu sliku, bolje nego nekakav programski kod.Gradnja iole kompliciranijih modela mi je strana najviše zbog nedostatka prostora u kojem bih to radio, no i to je posljedica suvremenog načina života (čitaj, živim u stanu u zgradi koja nema ni podrum), tako da se moja gradnja svela isključivo na depron.No možda jednog dana, ako dobijem na Lotu i ako me oči budu služile barem toliko koliko me sad (ne)služe....krenem i ja s nečim ozbiljnijim. Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.
Odg: Nova A9 Reply #21 – October 03, 2013, 10:57:57 am S modelarenjem je tak - i meni s znalo desiti da cijelu sezonu ne odem na livadu niti jednom - život.Depron je potpuno "legitiman" materijal za (brzu) izradu svakojakih modela.Samo malo mašte i puno toga se može.1/4 scale Cub (2,7m) - depron[attach=1]Mali Jodel Robin - depron[attach=2]FF ili RC - Glider Tytus - depron[attach=3]Sve s neta - sve dostupno.Malo kombiniranja par materijala (depron, carbon, folija, boja) i u par dana imaš model koji se nema čega sramiti. I ogromna uživancija za malo para. if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }
Odg: Nova A9 Reply #22 – October 03, 2013, 11:14:47 am Quote from: faldomak on October 03, 2013, 10:57:57 amMalo kombiniranja par materijala (depron, carbon, folija, boja) i u par dana imaš model koji se nema čega sramiti. I ogromna uživancija za malo para.,...a moguća je i 'skala' 1:1 ; ( http://www.flyfreak.net/samogradnja/ajmo-depronasi-stirodurci-i-stiroporci-da-vidimo-tko-ce/msg55406/#msg55406 )
Odg: Nova A9 Reply #23 – October 03, 2013, 11:33:09 am Moj najveći depronac je od 1,60 raspona krila. I ima konstrukcijsko krilo, rebra su od balze (iako su po nacrtu trebala biti od deprona). Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.
Odg: Nova A9 Reply #24 – October 03, 2013, 11:33:34 am Nikad nisam razumio modelare koji rade ovako ogromne modele Napravio bi sebi avion rađe pa bar poginem sretan a ne sa modelom u glavi