Znam ja drug koja je računica i kako ide. Ali mi nisu pouzdana ta njihova označavanja. Prvo,baterije Gens Ace koje imam su 1550mah i deklarisane su kao 20-40C. A Nanotech su 1600mAh i 25-50C. E sad,Gens baterija teška 156g,a Nanotech tek nekih 130g. Dalje,Gens bi po napisanom trebala više da se grije,jel tako? Jer daje 31 -62A. A Nanotech daje 40 - 80 A,po onom što su napisali. Ali u praksi,manje se grije Gens Ace. E,sad,ako uzmemo kapacitet baterije,i moje vrijeme leta od nekih 8 min,dobijemo prosječnu potrošnju od 12A. Pa me interesuje,kako se uopšte griju,ako trebaju dati konstantno 31-40A,a ja trošim 2,5-3,3 puta manje od te vrijednosti. Kontam da oni tu puuuuno lažu na tim vrijednostima C ratinga. Mislim da im se ni 50% ne treba uzeti za ozbiljno. Jer ovdje pričam o "kao kvalitetnijim" baterijama koje se kod nas koriste. Jer meni se na TREX-u 2200 mAh baterija sa deklarisanim rejtingom od 30-60C naduvala ko žaba.
A nije izgorio ESC od 40A. I ja od tad imam popriličan strah od baterija. Zato ja sve ovo pitam. Nije bilo teoretsko pitanje koje mogu,već praktično da mi kažete ko zna:" kupi tu i tu bateriju sa tim i tim ratingom,može sigurno,ja sam probao."
Nisko,niže,...šetnja...