Odg: Blackout H mini quad- kopija
Reply #919 –
Ja letim na sličnoj konfiguraciji. Sa ZMR motorima,HQ5040 propovima,ali kod mene su AFRO 12A ESC-ovi. Mogu ti reći da je to jedina komponenta koja se grije. Mada ti motori na oko 150g potiska ne vuku više od 2,5A. Testirao sam pa znam. Ali eto,ipak se kod mene ESC-ovi griju. Doduše,moja konfiguraija je malo drugaačija,ja sam ESC-ove uvukao između dve donje ploče,pa nemaju baš mnogo opstrujavanja i hlađenja od struje propova. A motore sam stavio direktno na aluminijske ruke koje sam čak malo izbušio da smanjim masu,i oni su potpuno hladni poslije leta. Uskoro počinjem da pravim novog. Planiram donju ploču da zamjenim aluminijskom,i onda na nju također da direktno vežem ESC-ove zbog poboljšanog hlađenja. Pregledaj malo motore prije montaže,meni je u istoj narudžbi stiglo šest motora(dva sam uzeo za rezerve). I od tih šest,jedan je bio sa lošim namotajima,pa je u testu na vazi,na maksimanim obrtajima trzao,jedan je bio sa drugačijim magnetima. Vidljivo drugačije boje magneti. Jedni su sjajni,a taj jedan je imao onako mat sive. I kad sve povežeš,mnogo se lakše obrće od ostalih,tj,samo kočenje magneta je lošije u obrtanju rukom. Dali bi imalo veze u letu,ne znam,ali sam za svaki slučaj zamjenio kućište sa onog što je imao loše namotaje. A treći je imao problem sa odljepljenim magnetima. To je riješilla kap super ljepila,ali,eto,bilo je dosta posla na njima. Inače,kao najveći problem tih motora sam našao baš to ljepljenje magneta,tj. kao da se poslije pada,i udara odljepe. Međutim,osim tog što je došao sa odljepljenim magnetima,ni poslije desetak padova i dobrih udaraca,nije im ništa bilo. Da ne ureknem samo. Inače postaviću sutra snimak,gdje sam danas zaglavio svog minija,hahahahha
Nisko,niže,...šetnja...