Evo da se i ja pohvalim sa novim modelom koji sam nabavio jos prije dva mjeseca ali kojem se zbog kojekakvih obaveza nisam stigao posteno posvetiti. Dakle, radi se o Edge 540T od proizvodjaca Extreme Flights. Model ima raspon krila 2,2 metra i predvidjen je za ugradnju motora od 50-60 ccm. Proizvodjac preporucuje DA50 motor ali sam se ja odlucio za DLE55RA jer imam pozitivno iskustvo sa DLE35RA, a ima i straznji ispuh na koji planiram spojiti AS Power rezonantni auspuh. Model ima napravljen tunel za reso auspuh ali jos moram smisliti nacin kako ga pricvrstiti i zastititi trup.
Model je tvornicki solidno napravljen i opremljen ali sam ipak odlucio napraviti neke preinake.Tako sam za rezervoar uzeo PET bocu od 1l sa Richter adapterom, a umjesto original control i servo horns ugradio hornove od proizvodjaca Gabriel(
http://www.gabriel-stahlformenbau.de/shop/). Zamjenio sam i original repni trap jer mi se cinio neefikasan i podlozan kvarovima pa sam napravio jednostavniju varijantu bez hornova i opruga. Umjesto original kotaca nabavio sam Kavan kotace sa zracnim ventilom. To zapravo i nije bilo potrebe mjenjati jer su i originalni kotaci odlicni ali su mi se ovi sa zracnicom ucinili pogodniji.
Na motor planiram staviti Mejzlik 23 x 8 CFK dvokraku ili 21x11,5N trokraku elisu. Za sad imam jednu i drugu, a za spiner sam napravio kalup pa ih lako mogu kombinirati. Od ostale elektronike ugradit cu Emcotec DualBat DPSI, Kill switch, Graupner 860 i 870 Brushless HV servoe za dubinu i elerone te Hitec HS7950TH HV servo za smjer. Servo za gas jos nisam nabavio ali ce biti neki brzi digitalac.
Evo i par fotki:
[attachimg=1]
[attachimg=2]
LP,
Sasa