2 Toki, ajd kada ga donesem na livadu budeš bacio oko i predložio što treba poboljšat, svi učimo pa i ja
primjetio sam da što jednostavniji motor, to više posla oko štelanja, jer je osjetljiviji. benzinac mi rkesne na par okreta bilo zima ili ljeto
nitro sam letio na -2C al je trebalo malo pimplanja dok se poštela, a ovo je već više posla a mašina nema naočigled nijedan pokretni dio, ni nikakve vijke za štelanje
pa ti reci
2 faldomak, a brate mili pa linkao si model s retraktima i azbestom u trupu, vidio sam to već na njemačkom forumu u pulso temi.
http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/419810-Pulsorohr-von-HKretrakte nemam a azbest ne bi ni htio imati blizu
ja ciljam na nešto što mogu napraviti u par večeri po pola sata tu i tam, ono je malo remek djelo, ne isplati se to radit za tako nepouzdani motor koji se može ugasit na polijetanju kada si 3 m od tla i nemaš lufta za zaokrenut ga i sletit kak spada na pistu, već pobereš što te čeka na kraju, šikaru, kamenje ili slično(pošto se to elti na divljim lokacijama radi buke... )
ak imaš, iskopaj plan za nešto ovak
inače, prvi tank sam sprašio bez neke paljbe, onda sam skinuo injektor i proširio glavnu diznu na 1.5mm kao i otvore kroz koje se gorivo usisava u venturi.
oboje je bilo na 1mm prije...
onda je bilo kak je bilo u filmu... paljenje 2 tanka i pakiranje doma.
danas sam provrtio dovod zraka s 2 na 2.7mm i fixirao ga pod drugim kutem, za probu,
nemam stroj za varenje pri ruvi pa sam koristio epoxi gumu(dvokomponentnu smjesu) koja je tvrda kao metal kada se stisne,
a pošto tu sprijeda su temp niže od ambijetalne a ne parsto C više, kao u komir sagorijevanja... nema potrebe za varenjem u tesnoj fazi. tek kasnije kada vidim jel ok...
i stavio sam nova krilca kojih na sreću imam 15,
pošto je pulso prvi puta paljen pred oko 2 mjeseca, već su zahrđala, trebalo bi ih nakon svake upotrebe demontirati i nauljiti malo pa spremiti u vrećicu, da ne zahrđaju
a prije upotrebe obrisati da nema ulja i montirati, inače se zapeče ulje i ne bu radilo...
ali pošto ih imam dosta... ne da mi se to raditi svaki puta:)
ak netko ima neki savjet, nek veli, ja nisam to nigdje imao priliku vidjet u živo kak se pali.
ako koga zanima kak je glasno, nek se javi pa obavijestim kada bum išao probat palit motor negdje na livadu/kanal. moram to uvježbat prije montaže na model da ga ne natopim cijelog benzinom