Evo mali update teme…
Prije prvog leta je napravljen je ground test sa stock antenama. Nekoliko slika u nastavku.
Video RC postavljen na ribolovni štap
Pošto sam ja vozio se sa zagijom okolo, stavio sam doma DVR snimač da snima video link, kasnije sam taj video zapis pregledao za analizu.
imao sam i pomoć susjeda koji je obišao pse sa zagijom, da i ja vidim kako izgleda snimka u živo
…sve što je potrebno za test je tu
pošto nemam još naočale, poslužio je monitor od računala za sliku..
GPS brzina na stormu je prilično precizna, prikazuje 1-2 Km/h razlike kod mojeg testiranja
Nakon ground testa na 1 Km, tu i tamo kroz drveće, sve izgleda prilično oke, RC signal je dobar, komande rade, odlučio sam se za prvi let.
Bojao sam se lansiranja, jer je zagi prilično teški, no polijeće bez problema sa ¾ gasa uz bočno lansiranje.
Prvi let bio je bez FPV-a, ali sa uključenom svom opremom i DVR snimačem doma na tavanu, da snima let.
Leti malo drugačije od normalnih zagija, zbog težine, uđe u stall prije, moram se još naviknuti na slijetanje, jer mu je potrebna brzina za slijetanje. Evo jedna slika sa leta:
Našao sam na tavanu stari TV sa analognom skalom za pretraživanje kanala i uspio sam uhvatiti video link sa zagija
Slika nije baš okej, nekad je mirna, nekad sve bježi, al interesantno je da je moguće uhvatiti sliku samo kad je stanica sa rangelinkom uključena. Bilo bi interesantno da je moguće preraditi TV prijemnik da hvata 1280Mhz, pa da slika bude kak treba
Bio je plan staviti cirkularne antene za video link, pa vidjeh da su dosta skupe, pa zašto ih ne bi sam izradio..
nagib pod 45°
Cloverleaf antena za predajnik gotova
Treba zalemiti 4 žice u jednu točku, pa svakakve pomoći sa vrućim ljepilom i trakicama dolaze u obzir
Skew-Planar antena za prijemnik gotova
isprobana i radi. Domet još nisam testirao, nadam se da bude sve u redu…
I za kraj nekoliko slika zagija