Bečari legende ste, sa nestrpljenjem čekamo da se projekt privede kraju, a vi se ljepo požurite dok su nam još nokti na rukama čitavi. Rok vam je do 1.maja i mi vas čekamo u publici.
Tako nekako smo si i zacrtali da bi do 1. maja bilo gotovo. Čekam još neke sitnice sa HK ( već 2 tjedna ) kako bi mogli isfiniširati pticu. No to je samo slaganje lego kockica, ono najbitnije se izvodilo i izvodi trenutno kod Digija.
Moram priznati da bi mi bilo puno lakše da sam radio klasičnu pticu tog raspona a ne se zafrkavati sa kutevima i mozganjem kako i gdje postaviti pojačanja i ostale pic-pic drangulije.
Naravno, kako se projekt bliži kraju tako naviru nove ideje i rješenja za pojedine sklopove ali što je tu je, tako da to režemo u korjenu i nastavljamo prema finišu ( vremena je malo ).
U svakom slučaju javimo kad će biti maiden pa da se zajedno nasmijemo ili tugujemo, posnimamo a ono najvažnije - družimo.
Kad smo već kod maidena razmišljam pticu dići sa asfalta ( za prvi put ) i na isti sletjeti pa molim prijedloge lokacija,
moja ideja je bila kanal 5 i ona cesta kroz kanal s tim da bi morali osigurati ulaze sa spoterima ( već vidim Marjana sa vokcem na nasipu ) koji bi eventualno zaustavili promet kod poljetanja, znam da nije praktično zato je svaka sugestija dobro došla.
Travica isto dolazi u obzir ali neznam koliko bi kočila model kod rulanja i da li bi trapovi to izdržali ( ipak je to 3kg na stiroporu ).
Digi trenutno radi kupolu od stakla i odeđena pojačanja a nakon toga slijedi brušenje, neznatno krpanje stiropora, obačenje u foliju, montiranje elektronike i podešavanje na zemlji.
Propove koje trenutno imamo su 11x6 folding i 12x6 APC pa ako netko ima nešto oko 14 incha dobro bi došlo.
Motor je Phasor 30-3 a ESC će biti Yepov 60A ( nosač motora radi Majki )
Na krilima imamo po tri pokretne površine tako da možemo kombinirati flaps, butterfly i ostale điđimiđi postavke a koje će pokretati servači iz MG serije.
Cijeli XXL će biti obučen u laminat foliju a ako preživi maiden onda na njega ide i folija u boji.
Još jedno malo unapređenje do kojeg smo došli jučer na pivici - preklopni vingleti radi lakšeg transporta ( do sada smo već stotinu puta sa krilima zapeli za nešto - razlog za ono sitno krpanje ).
Toliko za sada, pospremanje "radione" tj. dnevnog boravka i priprema za peglanje.
Pozz