Odg: X525 V3 quadcopter
Reply #79 –
Ne znam,evo ja ti kažem o našem iskustvu. Sa Boscam 200mw TX,Boscam 351 RX,na 4 kanalu(mnogo bitno,jer navodno samo na 4-tom kanalu emituje 200mw,a na ostalima,nekim čak i 80 mw),antenama :na TX-u cloverleaf i na RX-u helical(obe moj ručni rad),i Turnigy 9X sa standardnim modulom. Udaljenost smo mjerili preko Remzibi OSD-a. I imali smo 1300 m i vratili se iz straha od gubitka ili jednog ili drugog signala. E sad,nedostatak ove konfiguracije je u tome što moraš imati nekog kraj sebe,jer Helical je usmjerenog dejstva,pa ga moraš otprilike usmjeravati prema modelu(daleko od snajperskog nišanjenja,ali zavisno od broja namotaja,model ti mora biti u nekih 45-60 stepeni. (s mojiha 5 namotaja). Sa manje namotaja,manja osjetljivost,i veći ugao. Više namotaja,manji ugao u kojem se mora nalaziti model,ali zato povećava domet). Tako da mislim da tih 300-400 m koliko ti je u potpunosti dovoljno za sigurno FPV letenje,nije problem za standardni modul. Nedostatak tog modula je drugi,ali trenuto ti ne pravi problem jer nemaš kontrolor sa Failsafe opcijom. Nedostatak je što nećeš,ako kupiš Nazu,moći iskoristiti Fail safe opciju i RTH ako nestane signala.
Nisko,niže,...šetnja...