thnx novi zagi nadam se da neću morat do te mjere ići
Nego ajde barem da napišem nešta o onome što mi je stiglo,
Dakle radi se o 52cc motoru
Turnigy. Cijena mu je 182$ s time da ga je netko kupio preko mojeg buddy coda i sada ispada da košta 150$ preračunato u HRK malo manje od 900Kn. Očekivana kvaliteta je malo ispod razine koje sam zamišljao ali kinez nema se tu što puno pisat.
Sama finalna obrada je KATASTROFA, CNC Mill je radio na turbo brzini izgleda.. Sa vanjske strane nema završnog prolaza tako da se vidi glodalo kako je skidalo itd. Sam cilindar je djelomično ok mada isto ima komada koje rukom možeš otkinut jer kako je odliven nikom nije palo na pamet da skine koji višak. E sad zanimljivo je da HK piše da je motor testiran, e lažu ko niko!!! Motor je sastavljen a da nema grama ulja stavljenog u sebe nije podmazan klip radilica i sve, mehanički gledano čista 0 kod sastavljanja motora. Sigurno štede na ulju! Ne znam kako im je samo klip sa karikama ušao u cilindar bez ulja...
Svijećica je neka tamo xy meni nepoznata, sigurno neću nju stavit. CDI e sad to se nisam susretao takvim načinom paljenja pa će biti zanimljivo. Auspuh je isto sav neki popigan deformiran ali djeluje ok vidit ćemo poslje kad se motor sastavi. Karburator djeluje OK...
Slike motora: