Eto prije nekih tjedan dana kupio sam i ja Protos. Imao sam 3x HG-D250HB InoLab serva koja sam kupio misleći da ću ih staviti na HK-500GT kao serva za swash:
http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5503&Product_Name=HGD_250_Carbon_Gear_Digital_BB_-_18.12g_/_.12s_/_2.5kgNije neka jakost ali za moj način letenja sigurno su dovoljna jer dok ja naučim 3D manevre već ću ovog Protosa jače prizemljiti barem 28 puta
a samim time uništiti i serva. Pored serva imao sam i regler HK-70A, Futaba 401 gyro i Futaba S9253 repni servo. Vagajući odnos cijene i kvalitete a ponajviše zbog moje trenutne brzopletosti i punog novčanika taj dan kupio sam Protos od kolege Jazavca (Zadar, Zadar). HK-500GT bi me s nekim jeftinim motorom iz HC-a koštao ravnih 900 kuna kad me naguzi i pošalje mi čestitku "J.P."
. Budući da sam za kombinaciju Protos+ motor dao 1250kn onda mislim da je to jako dobra kupnja jer sam dobio daleko bolji "stroj". Protosovi djelovi jesu skuplji i koštaju me kao da slažem Raptor-a ali vidi se barem ovako na prvi pogled da je to miljama ispred HK kvalitete. Isproban je i HK-401B turbo jeftini gyro koji radi ali ga ne mislim sad koristiti i u prodaji je jer se ipak daleko više pouzdam u Futabu na ovako nešto skupljem heliću.
Dakle moj trenutni setup je Protos, 3x InoLab HG-D250HB, HK-70A regler, Futaba 401gyro i Futaba S9253 repni servo. Ono što mi nedostaje a primjećujete su baterije. Budući da sam naviknut kupovati nešto jeftinije baterije na HC-u ili eBay-u onda ne mislim dati neko bogatstvo za njih ali opet ne želim kupiti smeće koje će se napuhati nakon par letova.
Moje pitanje je koje mi baterije preporučate s obzirom na cijenu i koje baterije vi koristite i koje su vam se pokazale pouzdanima na duže staze? Na HC-u bilo koja 6S baterija je zapakirana i vagana po njihovom "sistemu" teža od 0.5 kg i ispada najjeftinija nekih 50-55 dolara iako im cijene kreću od 34 dolara ali im vaga "malo laže"
.
Jebo struju, samo nitro i benzin.