Odg: RES Reply #45 – January 21, 2014, 10:00:33 pm Jel mi možeš poslat adresu PP. Reci kad ideš sljedeći put.Super, ja si uzmeme najmanji i najveći a šinku dam za F5jSent from my iPhone using Tapatalk - now Free Spektrum dx7s i razni modelčeki
Odg: RES Reply #46 – January 21, 2014, 10:07:32 pm Duje,Mislim da je ideja oko zabrane korištenja kompozita tu zbog cijene. Naime ako se dozvole sve điđe što tehnologija danas dopušta, onda onaj koji ima pristup najboljoj tehnologiji (i/ili ima najviše para) za red veličine prestigne sve ostale a tu se kvari duh natjecanja/druženja.Ponovno ću se osvrnuti na finski rally gdje natjecatelji jedan drugome smiju ponuditi 1000€ i taj MORA prodati svoj auto za tih 1000€ - ne može odbiti. Voze se krame ali je ultra zabavno i na taj način je fokus na vozaču i zabavi umjesto na "tko jači kvači".A što se tiče Saleta njemu ćemo naći jednu prijateljicu noći dan prije natjecanja "all inclusive" da malo izjednačimo
Odg: RES Reply #47 – January 21, 2014, 10:21:28 pm Quote from: Diogen on January 20, 2014, 10:24:00 pmQuote from: Toki on January 20, 2014, 10:16:44 pmAjde mi prvo objasnite kaj je zapikavanje pa bumo sredili ostalo.Zapikavanje je ovo, s time da ako je zemlja mekana model zna ostati zaboden kao koplje !http://www.youtube.com/watch?v=dhxMsG-D19EDamire sta reklamiras tudje filmice ... imamo i mi svoje http://www.youtube.com/watch?v=G3ixkhOoWwg Legendarno Sasino zapikavanje ...
Odg: RES Reply #48 – January 21, 2014, 10:25:44 pm Hahah ovo je predobro, vjerojatno su mu ispod zemlje podmetnuli metalnu pločicu da je tak odskoćio.Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Spektrum dx7s i razni modelčeki
Odg: RES Reply #49 – January 21, 2014, 11:01:57 pm Quote from: BuBizgb on January 21, 2014, 10:21:28 pmQuote from: Diogen on January 20, 2014, 10:24:00 pmQuote from: Toki on January 20, 2014, 10:16:44 pmAjde mi prvo objasnite kaj je zapikavanje pa bumo sredili ostalo.Zapikavanje je ovo, s time da ako je zemlja mekana model zna ostati zaboden kao koplje !http://www.youtube.com/watch?v=dhxMsG-D19EDamire sta reklamiras tudje filmice ... imamo i mi svoje http://www.youtube.com/watch?v=G3ixkhOoWwg Legendarno Sasino zapikavanje ...Marko, ma gdje si ga samo izvukao Sjecam se tog slijetanja kao da je bilo danas. Dosao sam prerano i brzo na tocku i jos me omela termika na slijetanju sto je na kraju rezultiralo ovakvim zapikavanjem. Zemlja je bila prilicno tvrda pa je model zato tako odskocio. Vjerovao ili ne za taj ali i sljedeci start sam dobio 1000 sto samo potvrdjuje teoriju da moras krstiti model da bi bolje letio Da je bilo samo malo srece Kmoch je na toj tekmi mogao biti evropski prvak. U finale je usao kao 11 iz kvalifikacija i u prva tri starta finala je vodio sa maksimalnim brojem bodova(3000). Onda je koncentracija malo popustila pa je zbog losijeg slijetanja u 4 startu zavrsio na 8 mjestu. Za divno cudo rezultati jos uvijek postoje na webu organizatora pa evo link koga zanima:http://www.ave.sk/modelari/hlavna.htmLP, Sasa
Odg: RES Reply #50 – January 21, 2014, 11:30:14 pm Ma i meni je to slijetanje ostalo u sjecanju makar nisam bio tamo! Steta model ... al je efektno i zabavno za vidjet a i zaradio si 1000, nekad treba i riskirat!!
Odg: RES Reply #51 – January 21, 2014, 11:40:16 pm Ovo je prestrasno Sasa...tako treba, do Kine zabit ako situacija zove!! Sent from my iPhone using Tapatalk
Odg: RES Reply #52 – January 22, 2014, 10:25:01 am Izvrsna ideja. Ako zaživi preradit cu stari F5J-N da zadovolji klasu. Imam i neku CNC glodalicu na raspolaganju, ako treba pod onim navedenim uvjetima
Odg: RES Reply #53 – January 22, 2014, 11:15:26 am Da se malo i ja pridružim.Bilo je govora o slaboj upravljivosti jedrilica koje od komandi imaju samo horz. i vert.To je samo donekle istina. Mislim da je kod jedrilica koje imaju takve komande bitan oblik, veličina i izvedba tih komandi.Konkretno mislim na jedrilicu BOT koju najradije letim.Napravljena je u smanjenoj mjeri, raspon krila cca 2,2 m.Horizontalac je izveden po pendel načinu, znači, cijeli je pokretan. U kombinaciji sa vertikalcem, u zaokretima je vrlo poslušan i ne treba cijelu vječnost da napravi krug. www.rcskymodels.co.nf
Odg: RES Reply #54 – January 22, 2014, 11:22:27 am Quote from: flyfreakuser on January 22, 2014, 11:15:26 amKonkretno mislim na jedrilicu BOT koju najradije letim...koja se u nekom omjeru može naručiti ovdje:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__37287__Sunbird_Electric_Glider_Laser_Cut_Balsa_Kit_1600mm_Kit_EU_warehouse_.html?strSearch=SunbirdDamir
Odg: RES Reply #55 – January 22, 2014, 12:00:08 pm Već duže planiram modernizirati BoT. Originalna ideja je bila ići na iste ili malo veće dimanzije ali sada se promijenila na 2 metra.Želje:promjena profila na AG35 - AG38, balza D box, ramenjača balza vertikal web + carbon lajsne + kevlar oplet2 spojlera2m krilo u komadu - mogu to transportirati a lakše i jednostavnije"full flying" rep HT21 - pomaknut ispred vertikalePod (drveni - eventualno - ali mislim da neće biti moguće - krilo montirano na pilon)Boom - ribičijaTrenutno sam u dizajnu ramenjače (pokušavam naći suvislu matematiku sile na bungiu - gumi) + igranje sa profilima po krilu - BoT i u originalu mijenja profil 4 puta - pa su to zanimljive analizeKako moj 8 osni CNC (čitaj lijeva ruka) nema previše slobodnog vremena opcija usluge CNC rezanja je izgledna.Malo sličnih pokušaja. if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }
Odg: RES Reply #56 – January 22, 2014, 12:37:04 pm Jedno od rješenja za drveni pod.Preko šperovih polukružnica povuku se uzdužnice od balze 2mm i to sve x2.Tako spojeni ''čamci'' se slijepe i u nekoliko slojeva ustakle.Tako sam riješio pod DLG-a kog upravo radim. Valjda se neće raspasti . www.rcskymodels.co.nf
Odg: RES Reply #57 – January 22, 2014, 01:12:56 pm Ma loše sam napisao. Nije problem u podu (gondoli) to se složi iz drveta bez frke. Milsio sam na pilon za krilo. Pilon nema smisla raditi ako nije dobro aerodinamčiki oblikovan i ako (tlocrtno) krilo ne koristi manju površinu nalijeganja - e tu se sa drvetom javlja problem čvrstoće. if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }
Odg: RES Reply #58 – January 22, 2014, 01:44:34 pm Zapikavanje.Nema štete na modelu - ulovljena je milisekunda udarca - koja fleksibilnost. if ($znanje == NULL) {read FAQ; use SEARCH; use GOOGLE; } else { use mozak; make post; }
Odg: RES Reply #59 – January 22, 2014, 02:04:37 pm Ovo izgleda brutalno, ovo na krilima su kočnice, je tak? Spektrum dx7s i razni modelčeki