Ova zima (još uvijek traje
) iskorištena je za gradnju jedne dlg jedrilice.
U ovoj temi želio bih predstaviti način gradnje u kojoj je korišteno dosta improvizacija.
Pošto nemam iskustva sa karbonskim platnom, kalupima, pozitivima i negativima, koristio sam moju omiljenu građu – balzu i pribor za ribičiju
.
Ovo nije takmičarski model, ali jako dobro dođe za razgibavanje i pretpostavljam za letenje na padini. Kod nas u Vukovaru baš i nema padina, ali valjda će biti prilike za probu.
Nacrt i početne ideje su skinute sa stranice:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=688041Moram napomenuti da su mi prilikom gradnje svojim savjetima jako puno pomogli Diogen, Nixa i Belović, koji me je ubijedio da bi ta jedrilica bolje letjela sa flaperonima. Svima se od srca zahvaljujem!
No da krenemo: Prvo se pristupilo izrezivanju rebara, letvica,ramenjača i ostalih sitnarija potrebnih za izradu krila. Poseban problem je bila letvica za napadnu ivicu.
Po nacrtu je predviđen okrugli jelovi profil promjera 3mm. U nedostatku istog palo mi je na pamet da bi se mogli iskoristiti štapići za ražnjiće. Pošto su bili dužine svega 30cm, spojio sam ih po principu čep-matica i dobio odgovarajuću dužinu.