To moram jednom prilikom pogledat.. Fascinantno..
nego, ak može par pitanja:
1. da li bi povećao range kada bi antenu video prijemnika podignuo na neku višu točku u odnosu na zemlju ?
2. Da li u FPV-u koristite yagi antene ? imam jednu na 2.4 GHz- samogradnja.. ali trebala bi imati skoro 20db..pa ako ti može poslužit...javi se...
3. Koji je scenarij ako na toj daljini nešto pođe po zlu ? Nešto tipa motor, esc...
1. U ovom slučaju da jer mi je na liniji prema avionu bila šuma koja je u drugoj polovici leta smetala tj. signal se probijao kroz nju. Da je avion ili video prijemnik bio više i signal bi bio bolji. U svakom slučaju, bitno je imati liniju bez prepreka od trasnmitera do receivera i onda nema problema. Inače diži ili prijemnik ili odašiljač.
2. Ofkors, yagi je zakon. Dragon link mi je super radio i na 20 km sa stock antenom, ali u pripremi sam imao i 433 MHz yagicu ako zagusti.
3. Ako vrisne motor, moliš se da si dovoljno visoko za glajd do kuće. Ako ne, onda tražiš lijepo mjesto za sletjeti i pouzdaš se da će stabilizacija pomoći što mekšem slijetanju. Onda odeš po avion.
Ako vrisne BEC onda si u najvećem problemu jer ne samo da si ostao bez radia već i bez napajanja servoa, a to znači vesela spirala i grubi krš. Zato ne koristiš BEC pod reglera nego odvojeni koji će raditi pouzdano bez obzira na motor i regler. Onda odvojena baterija za OSD, VTx, kameru itd itd ...