Jučer oboren moj novi osobni record koji sada iznosi 26450m ili ugrubo 26,5km
Evo video kod njadalje točke i okret nazad
http://www.youtube.com/watch?v=CzQQD63uJWc#wsSam let je odrađen bez ijednog problema međutim sletanje je neslavno završilo.
Dobra stvar je to što je bodul sa svojim prijemnikom i DVR-om snimio zadnjih 5 km i samo sletanje odnosno pad.
http://www.youtube.com/watch?v=iYOxtlDwPoA#A sada što se dogodilo i zašto sam na 70m udaljenosti na 1w 433mhz ukf izgubio ?
Prvo da kažem ovo nije teorija nego ispraobano i testirano na istoj opremi.
Ja na scherrer stupu ima 2,4 ghz prijemnik sa kojim se spajam na auroru odnosno stanicu.
Prilikom poletanja taj stup je bio udaljen od mene odnosno stanice mozada 20m.
Prilikom leta zamolio sam bodula da ga pomakne na rub piste na stranu prema kojoj sam letio zbog boljeg signala.
Tada je stup od stanice bio udalje oko 70m.
Nakon toga sam zmlio bodula da mi na neki 18km pojača izlaznu snau na 1w.
I tako smo onda ostavili cijelo vrijeme a pošto je stup bio relativno daleko 70m i nije bilo dirktno optičke vidljivosti od piste nismo ga smanjili nazad na 500mw.
Redosljed koji je usljedio sada je logičan.
Kada je avijon dosao na 200 m več sam ga optički video i digao se iz sjedalice u kojoj sam letio i odsetao još koji 10m na pistu da sletim avijon i tu je stanica izgubila signal sa stupom i kada se to desilo ostao sam bez komandi odnosno bez signala što se jako ljepo vidi na videu.
I pad je bio nezbježan nisko od zemlja na 70m od točke poletanja napravio je luping i zabio se u zemlju.
Eto što mi se dogodilo i zašto sam na sletanju izgubio signal.
Niti jedan lrs na 70m ne može izgubiti signal pogotovo ne kada je doletio sa leta od 26,5km.
Izgubio sam vezu između stanice i stupa na kojem je lrs bio jer je bio pre daleko (70m) nije bilo optičke vidljivosti (par borova i blagi pada) i 1w snage na 1cm od lrs-a je super kombinacija da ti stanica izgubi signal.
A kako sam odšetao još koji 10 do 20 m dalje prilikom samog sletanj izgubio sam vezu sa lrs-om i avijon je pao.
Da sam bio na visini nakon 3 sek upalio bi se rth i nikom ništa ali ovako na sltanju je nezgodno i pitanje dali bi to sve uspio povezati odma na licu mjesta da je recimo kružio iznad mene u RTH modu.
Ali nema veze samo stiropor je nastradao sve ostalo je u redu i radi.
Novi talon je na putu i idemo dalje
Nadam se da će moja greška nekome spasiti avijon na sletanju.