Super ti ide, sam vježbaj sljetanja pa bude i niskokrilac u zrak uskoro
Da, i to mi je 'boljka' koju moram preboljeti. Niskokrilac od balze, koji sam dobio na ovom forumu u nagradnoj igri - njega se ne usudim letjeti na ovom aerodromu. Ovo malo asfalta mi je pre kratko (za sada) i pre rizično da bi pokušao slijetati. Na simulatoru letenja sam vidio osnovne razlike između visokorilaca i niskokrilaca. Osječaj je malo drugačiji. Na moje pitanje oko toga kako da naučim na simulatoru sletjeti i koji model aviona da koristim (ovo je ručni rad od balze, nema imena), Varadero (Gorazd Čok) iz Osijeka mi je toplo preporučio mali niskokrilac, mislim da je najmanji koji PhoenixRC ima (trenutno se ne mogu sjetiti imena). Tek onda sam vidio što je 'nemoguća misija' kod upravljanja. Pa to malo čudo uglavnom želi letjeti po svom. O vjetru da i ne govorim. Isti model aviona, samo malo veća verzija - druga priča; valjda zbog veće inercije - nekako uspijem upravljati da to izgleda kao 'normalan let'. Ali ovo majušno čudo, pa to se prevrće na sve strane. Još imam dosta posla oko vježbe na niskokrilcima.
Još jednom hvala svima. Iako nije vezano za ovu temu oko problema i problemčića sa slijetanjem... jučer mi je stigao Cheerson, CX10, majušni quad. I to čudo je teško za upravljanje, a pošto mi je prvi quad uopće... i to moram savladati (ide to brzo, samo je iskustvo letenja s njim totalno drugačije od aviona). A prije nego sam i pokušao učiti, malo sam se zabavio s njim.:
https://www.youtube.com/watch?v=zNRlbZt6n8gOdlična igračka za učenje i zabavu.
LP,
milan
---