Slažem se sa Kobcem da je dodatak još malo stakla 25gr/m2 dobar izbor za bulettproof plankiranje, no tada bi ti trebala i vakuum pumpa, barem za vanjski sloj stakla. Doduše, postoji i tehnologija da prvo u preši, bez vakuuma obučeš balsu u staklo, pa onda na stiro, ali se tu pojavljuje problem: dosta je teško lijepiti osušenu smolu sa nečim drugim, potrebno je grubo brušenje, pa utiskivanje smole lopaticom u pore , tek onda na stiro, a to sve beskrajno komplicira.
Ja sam odabrao ovaj setup:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5203&Product_Name=HXT_2835_(380S)_2200kv_Brushless_Inrunner
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9299&Product_Name=TowerPro_H40A_Brushless_Speed_Controller_
i 8*4 elisu uz 2S, ali će ovdje biti još dosta dotjerivanja, barem u Drivecalc
Ako nije tajna Toni, koji je tvoj setup?
Damir
PS. Sory što sam ti upao u tvoju temu!
da pokusam poduprijeti gradnju,ustvari ljepljenje na styropor,
ako hoces na styropor staklo pa balzu i opet staklo,po nepisanom pravilu se staklo nalijepi smolom na balzu i dok nije potpuno stvrdnuta lijepis na styropor,u tom slucaju se smolom maze samo styropor jer je na balzi smola jos ne stvrdnuta i na dodir prsta osjetis da je blago ljepiva,kod stavljanja stakla na balzu,za ljepljenje balze na styropor bez vakuma je tesko i ako mnogi uzimaju vanjske dijelove koji ostanu kod rezanja,smola se razrijedi sa metanolom toliko daleko da je rijetka kao voda i kistom se veoma lako da mazati preko stakla,
za vanjsko-povrsinsko ljepljenje stakla na balzu,ja sam uvijek uzimao staklo 27gr/m2 stavio ga na balzu i preko mazao smolom dobro razrijedjenom metanolom,ne dobije se glatka povrsina,ostane blaga struktura tkanine ALI za profile koji se u modelarstvu upotrebljavaju su profili sa niskim Re brojem i oni daju bolje letece karakteristike upravo ako im je povrsina umjesto glatka kao kod Folije,blaga struktura tkanine,drugi je slucaj kod velikih jedrilica gdje su povrsine polirane do visoke glatkoce,kod njih su Laminarni profili a ti zahtijevaju visoku glatkocu povrsine profila,