Bok svima
Poptuno sam novi u aviomodelarskim vodama i u principu gledam koji bih model uzeo kao svoj prvi.
Sto se stanice tice, vjerujem da cu uzeti spektrum DX5, cijenovno mi se cini povoljna, a prema reviewima koje sam procitao ne bi trebala biti losa
sto se avio modela tice, zapeo sam za Fokkera DR1, elektro model, nasao sam ga na towerhobbies i cini mi se zanimljiv(ustvari, svidja mi se taj avion radi povijesnog znacenja pa ga zato zelim kupiti
)
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXPZT9&P=MLNaravno, kako sam novi u ovome, ne znam koliko je pametno uciti letjeti na tome modelu, da li je pametnije kupiti nesto drugo za pocetnika?
U svakom slucaju, svaki savjet od vas je dobrodosao sto kupiti, kao i gdje kupiti i u kojem smjeru uopce krenuti
Zaboravio, jos jedno pitanje, vidim da su nitro motori jako popularni u avio vodama. Zanima me kakva je razlika u motorima za avio modele u odnosu na one za automobile? Pregrijavanje, tj optimala temperatura rada, podesavanja karburatora i slicno? Da li je isto kao i na motorima za auto modele ili ima nekih razlika?