Stigle danas komponente, motorići... Imao sam svoju konstrukciju napravljenu od PVC kanalica koje su se kasnije pokazale da su preslabe
. Prvo sam mozgao kako uopće upaliti to čudo. Nakon dva sata skužio kako programirati svaki motorić, upalio quad. Sve super, vrte se motori. Kad sam ga napokon uspio podići u zrak, čudo otišlo u stranu i palo na afsalt. Ništa mu nije bilo osim što su cijelo vrijeme glupi propeleri otpadali
. Na kraju stegao propelere maticama i podloškama i vidi vraga leti. Podignuo se do visine moje glave. I onda krenuo prema meni
. Nekako ga uspijem odmaknut sebi od vrata
kad se čudo izmakne i ode prema zidu, preokrene i slomi okvir. Hvala bogu ništa drugo nije otišlo. Tada sam rekao dosta za danas.
A sad kad ste (valjda) pročitali ove doživljaje pitanje za majstore koji lete quadove - da li quad mora kad ja njemu dam gasa podignut se i stajat na mjestu ili operater mora stalno lagano korigirat da se ne izmakne kontroli?
Jedan od razloga što je bio tako nestabilan je vjerojatno taj da između propelera promjera 25cm po dijagonali je bilo 20cm a od jednog do drugog 10cm. Što je preblizu, nisam na to mislio ranije.
Ništa, sutra novu konstrukciju i opet na posao