Odg: Hero3/4 Focus mod & Lens mod
Reply #59 –
S originalom se dobije največi raspon boja, iako s originalnom se ne dobiju neki detalji u slici, 5,4mm je i dalje najbolja za slikanje, slike su apsolutno oštre, kut je možda malo preuzak za video, tu nastupa 4,3mm koja je vrlo oštra na sredini ali problem je to što oštrina blago opada prema rubovima, kad kažem blago to znači da nečete to vidjeti na videu preko youtube-a, ja inače to analiziram u programima s kojima radim pa posvetim pažnju na moguče razlike u videu, a što se tiče slike tu zoomiram razne zone pa uspoređujem sitne detalje. 4,3mm ima prednost zato što sjedne do kraja u prsten kamere i ne strši van, malo veči kut znači manje problema sa stabilnošču i jellom (recimo na vjetru), rastura po noći, ima manje prisutnu vingetu na rubovima, koristi se IR Cut filter na 650nm, boje su dovoljno izražajne ali čisto plavo nebo je nemoguče dobit bez dodatnog IR cut filtera, a svako dodatno staklo znači povečaanje distorzije i abrazije boja - tu je u prednosti 5,4mm jer zbog užeg kuta to dvoje je manje izraženo. I dalje nema perfektne optike u no-fisheye varijanti za Hero4, iako senzor ima velik potencijal ali ta mala i sitna optika je usko grlo.
Ja koristim sve 3 leće ovisno za što mi je potrebno, original je najbolja na 2,7k medium 50/60, i taj FOV na fisheye se da ispeglat da u fullHD izgleda wau, 5,4mm definitivno slikanje, također i mapiranje tla, svi sitni detalji oko tla jasno se vide, 4,3mm još isprobavam ali mislim da će biti generalno za video.
COME IN PEACE & GO IN ONE PIECE
Jeti DS16 Carbon Line & Electric Helis